9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Micro Matic

Velika međunarodna grupacija preuzela obiteljsku tvrtku, Bilić: Privlačni smo investitorima
V

Integrirani prijevoz je jedan od najvažnijih projekata ne samo Ludbrega već i svih okolnih općina, ali i županije. Uz sam projekt integriranog prijevoza, Grad Ludbreg je pripremio i i projekt punionice vodika odnosno proizvodnje solarne energije

Ne propustite

Grad Ludbreg dobio je novog investitora. Radi se o grupaciji Micro Matic, međunarodnoj industrijskoj grupaciji sa sjedištem Odenseu u Danskoj, s više od 1.300 zaposlenih i poslovanjem u više od 120 zemalja.

Micro Matic

Prije nekoliko dana grupacija je preuzela tvrtku Oprema d.d. iz Ludbrega.

– Oprema je poduzeće koje izvrsno nadopunjuje osnovnu djelatnost Micro Matica jer posjeduje snažne kompetencije na području rashladne opreme koja je komplementarna Micro Maticovim proizvodima. To se poklapa s našim strateškim ambicijama da budemo u mogućnosti razvijati i nuditi našim kupcima cjelovita rješenja – rekao je Lars Gjødsbøl, izvršni direktor grupacije.

FOTO: Grad Ludbreg

Kao i Micro Matic, Oprema je obiteljska tvrtka koja je vodeća na europskom tržištu rashladne opreme sa sjedištem i modernim proizvodnim pogonima u Ludbregu. Tvrtka je osnovana 1948. godine, a od 1992. godine u vlasništvu je obitelji Cvetko.

Tako će Domgoj Cvetko i dalje obnašati funkciju  izvršnog direktora i nakon ove akvizicije.

Ludbreg privlačan investitorima

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić rekao je kako je ovo još jedna potvrda da je Ludbreg privlačan investitorima.

– Jedan od preduvjeta za nove investicije je i prometna povezanost. Mi dvadeset godina čekamo Podravsku magistralu dok su se u međuvremenu u drugim dijelovima gradili mostovi i tuneli. Pred svake izbore priča se o ulaganjima u željeznicu, a nama i dalje treba vlakom do Zagreba više od sat vremena. Da ne govorimo o tome da sjever zaslužuje i funkcionalni aerodrom. Danskim investitorima sigurno bi bilo lakše doći avionom do Varaždina, pa Podravskom magistralom koja je obećana prije dva desetljeća do Ludbrega – kaže Bilić.

Svečana sjednica Ludbreg
Foto: Ivan Balija

Ludbreg i okolne općine imaju gotovi projekt jeftinijeg i funkcionalnog javnog prijevoza, ali država uopće ne prepoznaje potrebu da se to uvede, kaže Bilić.

– Cilj je uspostaviti prijevoz koji bi zadovoljavao potrebe naših sugrađana, ali i koji bi bio jeftiniji. Trenutno imamo situaciju da recimo iz Ludbrega do općine udaljene svega nekoliko kilometara vozi jedna ili dvije linije dnevno. Ako odete u jednu od okolnih općina autobusom, nemate se više isti dan kako vratiti. I ljudi su ovisni o automobilima. I zato je i ispred Opreme puno parkiralište. A svima su puna usta obnovljivih izvora energije, smanjenja emisije plinova i slično – kaže Bilić.

Integrirani prijevoz

Integrirani prijevoz je jedan od najvažnijih projekata ne samo Ludbrega već i svih okolnih općina, ali i županije. Uz sam projekt integriranog prijevoza, Grad Ludbreg je pripremio i i projekt punionice vodika odnosno proizvodnje solarne energije.

– Ukoliko bismo radili klasičnu priču ona bi bila puno jeftinija, ali očekujemo da bismo se mogli javiti na neki od natječaja upravo koji potenciraju autobuse ili na električni pogon ili na vodik. Očekujem da ćemo uspjeti pronaći financiranje za ovaj projekt jer je uistinu kvalitetan i vrijedan i sve susjedne općine jednako su kao i mi zainteresirane da on zaživi. Vjerujem da će netko u zagrebačkim uredima, među onima koji donose odluke, shvatiti koliko je bitan ravnomjeran razvoj Hrvatske, koliko su bitne investicije i koliko je u konačnici bitna prometna povezanost. Realizacija projekta bi ujedno značila i uštedu gospodarstvu jer bi stanovnici našega kraja mogli s posla i na posao odlaziti autobusom koji je jeftiniji od javnoga prijevoza, a tu je i smanjenje emisija stakleničkih plinova. Osobno mi je želja da ovaj projekt što prije zaživi. Jer sada imamo ljude u općinama odsječene od gradova – zaključio je gradonačelnik Ludbrega.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×