15.9 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Što se kuha u prehrambenom divu

Velike rošade u Nadzornom odboru kompanije pripreme su za Mršićevo zbogom Podravki?
V

Ne propustite

Osobno znam da ima puno onih koji se vide na tom mjestu, ne samo iz Koprivnice, nego i iz Zagreba, a u nečije želje ne ulazim. Nije bitno tko bi koga volio gdje vidjeti, jedino što je važno je da radi za napredak Podravke, kaže Darko Sobota.

Skorašnji istek mandata šefa podravkine uprave Zvonimira Mršića (SDP) vruća je tema jer se sprema velika rošada u Nadzornom odboru, koja bi ga mogla izbaciti iz utrke.

Kako smo već najavili, na Glavnoj skupštini društva, koja će se održati 21. veljače, samo par dana prije Mršićevog isteka mandata 24. veljače, prazna mjesta u NO-u popunit će Luka Burilović (HDZ), šef Hrvatske gospodarske komore i Koprivničanka Sanda Fuček Šanjić, direktorica razvoja i marketinga Podravske banke.

Dožupan Darko Sobota (HDZ) kaže da ga je premijer Andrej Plenković kontaktirao kao predsjednika Županijskog odbora.

– Predložen je Burilović te se iznjedrilo ime Sande Fuček Šanjić koja nije stranački opredijeljena, no imenovana je ispred HDZ-a  – kaže Sobota.

Burilović bi trebao postati predsjednik NO-a, a Sobota kaže da će se na skupštini dioničara predložiti imenovanje HDZ-ovog Marka Kolakovića te Damira Grbavca iz Raiffeisen mirovinskog fonda.

To bi značilo da se sprema smjena SDP-ovim kadrovima Mati Crkvencu i Ivi Družiću.

Hoće li izmjene dovesti do postavljanja novih ljudi u samoj upravi pa samim time i odlazak Zvomimira Mršića, a s njime, kako piše Jutarnji list, članova uprave Hrvoja Kolarića, direktora Belupa i Olivije Jakupec, znat će se sljedećeg tjedna kada je navodno dogovoren sastanak kod Plenkovića.

O mogućem odlasku Zvonimira Mršića s čela Podravke te medijskim napisima da će ga zamijeniti Marin Pucar (HSS), inače bivši direktor Zvečeva, Sobota kaže da o tome ne odlučuju oni, nego skupštinari.

– Osobno znam da ima puno onih koji se vide na tom mjestu, ne samo iz Koprivnice, nego i iz Zagreba, a u nečije želje ne ulazim. Nije bitno tko bi koga volio gdje vidjeti, jedino što je važno je da radi za napredak Podravke – kazuje Sobota.

No hoće li biti potvrđeni novi članovi NO-a te hoće li Mršić Podravki reći zbogom, prvenstveno ovisi o dogovoru između države i mirovinaca, koji kontroliraju više od 50 posto dionica.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

VELIKO GRADILIŠTE

FOTO/VIDEO Kolodvorska ima friško novo ruho, asfaltirana je i puštena u promet, radovi preseljeni u Franje Gažija

Veliko koprivničko gradilište kojim smo okruženi, pa više ni ne brojimo koliko dugo, na nekim se dionicama s radovima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×