6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Velik uspjeh // Klapa Koprivnica izborila odlazak na najpoznatiji festival klapske pjesme u Omiš
V

Ne propustite

Koprivničanci su na audiciji u Zagrebu izborili mjesto među deset debitanata. ­- Želimo se predstaviti u najboljem svijetlu i zato se moramo dobro pripremiti i izbrusiti glasove. San snova bio bi da se plasiramo u glavnu festivalsku večer – kaže drugi tenor klape Koprivnica Marko Košutić.

Klapa Koprivnica primila je veliko priznanje – nastupit će na 49. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2015. Na audiciji, nedavno održanoj u Zagrebu, Koprivničanci su prezentiranim pjevanjem oduševili umjetničkog ravnatelja festivala i izborili mjesto među deset debitanata.

– Omiški festival najpoznatiji je festival u klapskom svijetu. Svi teže tome da na njemu nastupaju – kazao je ponosni član koprivničke klape Marko Košutić.

 

Dodao je da su već i samim plasmanom na festival ispunili svoja očekivanja, tim više jer kao klapa postoje tek tri godine, ali na tome sada ne misle stati.

– Ovo nam je zaista velik poticaj. Želimo se na omiškom festivalu predstaviti u najboljem svijetlu i zato se moramo dobro pripremiti i izbrusiti glasove. San snova bio bi da se plasiramo u glavnu festivalsku večer, no svjesni smo kako nas tamo očekuje strašna konkurencija – rekao je Košutić.

Osim njega, klapu Koprivnica čine i Petar Breko, Siniša Jurlina, Goran Štimac, Ivan Jelić, Mirko Galić i Dario Merić. Koprivničanci su u samo tri godine postojanja nanizali mnogo zapaženih nastupa i stekli veliku naklonost publike. Nastupali su na klapskim smotrama u Daruvaru, Vrbovcu, Novom Marofu, slovenskim Domžalama, Varaždinu te Koprivnici. U svome gradu za Dan žena već dvije godine zaredom organiziraju i klapski susret.

– Od važnijih nastupa naveli bismo i koncert za generala Mladena Markača, humanitarni koncert za Marijetu Bugarin, svečanost za Dan Koprivničko-­križevačke županije, multikulturalni susret u Ljubljani, Sajam cvijeća u Ludbregu te nastup u Novinarskom domu u Zagrebu u povodu obilježavanja međunarodnog dana broja 112 – istaknuo je Košutić.

Kako su krenuli, pred njima je još svjetlija budućnost na radost svih ljubitelja klapske pjesme.

Dodajmo i da se omiški festival održava od 4. do 25. srpnja. Festivalska događanja počinju i ranije na dislociranim festivalskim večerima. Jedna od njih bit će i večer klapa debitanata sredinom lipnja u Bolu na otoku Braču na kojoj će nastupiti i prolaz u finale u Omišu tražiti i Klapa Koprivnica.

Sudjelovanje na 49. Festivalu dalmatinskih klapa, osim deset debitantskih klapa, osiguralo je ukupno 27 muških, 17 ženskih i 11 mješovitih klapa, te još 10 klapa odabranih za Večer popularnih skladbi.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×