23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
centar svijeta

Veliko priznanje: Ludbreg proglašen petim najboljim gradom za život u Hrvatskoj
V

Ludbreg je idealan grad za živjeti, blizu je Varaždin, Koprivnica, nije daleko ni Zagreb. Nadomak ruke smo zadovoljenju svih potreba, a opet imamo nešto što drugi gradovi nemaju, imamo prekrasnu prirodu, okruženi smo njome jer seže do samog centra grada kroz Otok i rijeku Bednju, izjavio je Bilić.

Ne propustite

Portal gradonačelnik.hr nedavno je proveo istraživanje na temu kvalitete života u hrvatskim gradovima, a Ludbreg je na njihovom popisu najboljih zauzeo visoko peto mjesto.

Stavka u proračunu koju su analizirali su usluge za unapređenje stanovanja i zajednice, koja opisuje za što gradovi osiguravaju sredstva za kvalitetu života. Najviše je riječ o EU projektima, od održavanja komunalne infrastrukture – prometnica i javne rasvjete, održavanje javnih površina, ulaganja u dječja igrališta, vrtiće, energetske obnove, vježbališta na otvorenom…

Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, iskazao je zadovoljstvo uvrštanjem Ludbrega među najbolje.

– Svi oni koji prate gradove RH na način da proučavaju što gradovi rade i koliko novaca troše na određene stvari, proglasili su nas petima u toj kategoriji ulaganja u kvalitetu života naših sugrađana. Kada malo bolje pogledate, sve ono što gradovi rade tijekom godine, ulažu u različite stvari, sve se svede na jedno, a to je jesu li ljudi zadovoljni kvalitetom života u svome mjestu, žele li u njemu živjeti, žele li ga napustiti, imaju li u tom svom mjestu u kojem žive sve što trebaju i na koji način mjesto odnosno grad brine o potrebama svojih sugrađana – kazao je.

Foto: Ivan Balija
Gradonačelnik Dubravko Bilić // Foto: Ivan Balija

Ističe kako manje sredine poput njegovog grada pružaju idilu i sigurnost.

– Zapad je zadnjih 30-ak godina u trendu napuštanja velikih gradova i stvaranja aglomeracija odnosno metropolitanskih područja koja se vežu na jedan, obično veći grad, koji može pružiti sadržaje poput sveučilišta, bolnice, kazališta, opere, velikih sportskih natjecanja i sličnih sadržaja. Međutim, onaj pravi svakodnevni život se odvija ipak u manjim sredinama i na zapadu su takvi gradovi poput Ludbrega na cijeni jer mogu sugrađanima pružiti jednu sigurnost, mir, idilu, ukorijenjenost u prirodu i pronalaženje samoga sebe u tom okruženju, za razliku od prebetoniranih, izgrađenih, industrijskih, veliki središta koja ne samo da su otuđena nego su i negostoljubiva prema svojim žiteljima. Ludbreg je idealan grad za živjeti, blizu je Varaždin, Koprivnica, nije daleko ni Zagreb. Nadomak ruke smo zadovoljenju svih potreba, a opet imamo nešto što drugi gradovi nemaju, imamo prekrasnu prirodu, okruženi smo njome jer seže do samog centra grada kroz Otok i rijeku Bednju. S druge strane imamo i vrlo jaku industriju, najjači smo ekonomski grad na sjeveru Hrvatske. To nam sve daje nadu da možemo spojiti sve te neke proturječnosti koje imamo, ali jedino i isključivo za dobrobit naših sugrađana, kako bi se bolje osjećali, kako bi bili bolji zaposlenici, sretniji i zadovoljniji. To je ono na čemu ćemo raditi i dalje – zaključuje gradonačelnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×