Slušaj svoje srce

Velikom humanitarnom akcijom bit će obuhvaćene sve hrvatske županije, mi smo na redu od svibnja

Ovim putem pozivaju se svi građani da se odazovu ovoj velikoj akciji na način da doniraju namirnice unutar svoje županije ili da jave za potrebitu obitelj za koju smatraju da joj je pomoć potrebna.

10:37h
0
Udruga Slušaj svoje srce // Foto: Slušaj svoje srce

Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh nakon jedne godine stanke ponovno organizira i provodi svoju veliku humanitarnu akciju ”Slušaj svoje srce” i to po prvi puta, na području cijele Republike Hrvatske.

Nakon što su 2014. godine prešli 15 županija u 14 dana te donirali jednu tonu namirnica za 168 potrebitih obitelji, te 2015. godine 15 županija u 29 dana te donirali četiri tone namirnica za 368 potrebitih obitelji, ove godine akciju planiraju proširiti i na druge županije – ukupno 19 županija isključujući Istarsku u kojoj djeluju svakodnevno.

Tako će naš kraj biti obuhvaćen sa svibnjom i lipnjom – od 12. do 14. svibnja Varaždinska županija, od 26. do 28. svibnja Koprivničko-križevačka te od 22. do 25. lipnja Virovitičko-podravska te Bjelovarsko-bilogorska županija.

100-tinjak će se volontera kroz 50-ak dana akcije udružiti sa ciljem pomaganja potrebitim obiteljima donacijama namirnica, higijenskih sredstava i ostalim potrebitim artiklima.

Udruga u akciji // Foto: Slušaj svoje srce

Udrugu će u svakoj županiji dočekati nekoliko volontera koji će sastaviti popis potrebitih obitelji na svom području te će svi zajedno s automobilima prevesti donacije namirnica do njihovih domova.

– Naš je cilj pokazati i moralnu obvezu i dužnost koju osjećamo kao sugrađani. Vraćajući se svake godine u domove tih ljudi pokazujemo da nam je stalo i da nisu zaboravljeni, a trenutak sreće kada stupimo na njihov prag vjetar je u leđa koji je i nama volonterima potreban za nastavak humanitarnih aktivnosti – kaže Igor Loparić iz Udruge.

Ovim putem pozivaju se svi građani da se odazovu ovoj velikoj akciji na način da doniraju namirnice unutar svoje županije ili da jave za potrebitu obitelj za koju smatraju da joj je pomoć potrebna.

Punktovi županija bit će naknadno određeni te javljeni putem medija. Sve informacije kao i način kako pomoći mogu se doznati na broj 099 308 3750 ili putem službe facebook stranice Naš San Njihov Osmijeh.