Gradonačelnička fotelja

Vesna Želježnjak odlazi sljedeći tjedan, grad preuzima Mišel Jakšić

07:00h
0
Mišel Jakšić i Vesna Želježnjak // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić i Vesna Želježnjak // Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, krajem travnja gradonačelnica je najavila ostavku zbog obiteljskih razloga te istaknula kako se vraća na svoje staro radno mjesto zamjenice direktora nabave u Podravku.

Vesna Želježnjak (SDP), koprivnička gradonačelnica, uskoro odlazi s mjesta gradonačelnice, a na čelnoj poziciji zamijenit će je Mišel Jakšić (SDP), njen dosadašnji zamjenik.

– U koprivničkoj Gradskoj upravi sam do 1. lipnja – rekla nam je kratko V. Želježnjak.

Podsjetimo, krajem travnja gradonačelnica je najavila ostavku. Iako se u javnosti počelo špekulirati da je jedan od mogućih razloga njenog odlaska i nepravomoćna presuda kojom je osuđena na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog krivotvorenja putnih naloga prilikom putovanja na saborske sjednice u Zagreb, V. Želježnjak je istaknula kako odlazi zbog obiteljskih razloga.

Tom prilikom najavila je da se vraća u Podravku na svoje staro radno mjesto zamjenice direktora nabave. Napomenula je da je podnijela zahtjev Povjerenstvu za sukob interesa u vezi vraćanja na staro radno mjesto zamjenice direktora nabave u Podravku, koje je ocijenilo da prepreka za povratak nema.

Spomenimo i to da se ubrzo nakon što je najavila ostavku u javnosti doznalo i za sporazumu kojeg je V. Želježnjak potpisala 2012. godine, a prema kojem se mora vratiti u Podravku najkasnije do lipnja jer bi u suprotnom izgubila tu mogućnost.