30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vesna Želježnjak // Spremna sam opravdati povjerenje koje mi daju naši sugrađani
V

Ne propustite

VESNA ŽELJEŽNJAK, KANDIDATKINJA KOALICIJE SDP-HNS-HSLS-HSU ZA GRADONAČELNICU KOPRIVNICE

Spremna sam opravdati povjerenje koje mi daju naši sugrađani

Izbori su uvijek neizvjesni, no unatoč svemu zadovoljna sam rezultatima jer oni pokazuju da građani vide što radimo i kako radimo, a isto tako vjeruju da ćemo se i dalje truditi nastaviti sa razvojnim projektima kako bi život u Koprivnici bio na nivou koji naši građani zaslužuju

Kako komentirate rezultate prvog izbornog kruga u kojem ste dobili 47,86 posto glasova birača?

Prvo želim zahvaliti svim građanima koji su nam dali povjerenje. Drago mi je što su prepoznali naš trud i rad na tome da Koprivnica postane još bolje mjesto za život. Nažalost, odaziv birača u prvom krugu izbora bio je vrlo loš. Upravo građani odlučuju o svojoj budućnosti i zbog toga ih pozivam da izađu na izbore u nedjelju 2. lipnja i da glasaju za kontinuitet dobrog rada.

Koja je Vaša ocjena trenutnog stanja u Podravki? Mislite li da koprivnički prehrambeni div ide u dobrom smjeru?

U Podravki se trenutno provodi veliko pospremanje nakon deset godina lošeg upravljanja kompanijom, promašenih akvizicija i kriminalnih radnji. Smatram da je Podravka danas, uz ovo novo vodstvo, na dobrom putu da postane europska kompanija u kojoj će raditi zadovoljni radnici i koja će ostvarivati dobit. Nakon odluke o dokapitalizaciji, dionice će moći kupovati svi građani i na taj način upravljati kompanijom.

Broj nezaposlenih u Koprivnici se povećao. Zašto?

Broj nezaposlenih u Koprivnici se povećao ponajviše zbog radnika koji su uzeli otpremnine u Podravki i na Zavodu za zapošljavanje čekaju mirovinu. Moramo biti svjesni e trenutne gospodarske situacije koja nije zaobišla ni Koprivnicu. Ipak, prema najnovijim podacima, udio nezaposlenih u Koprivnici, u odnosu na broj stanovnika, je 9,4 posto, što nas čini jednim od gradova s najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Prvih sedamdesetak od za ovu godinu planiranih 140 osoba potpisalo je ugovore o radu, čime je Koprivnica ponovo vodeća po provođenju javnih radova u Koprivničko-križevačkoj županijiZašto nam je bilo bitno osnovati Medijsko sveučilište?

Medijsko sveučilište osnovali smo zbog toga da bismo dobili sveučilišni status. Ono je začetak sveučilišnog kampusa koji razvijamo na području bivše vojarne, a na kojem će studenti iz cijele Europe moći studirati inovativne studije. Uz sveučilišni kampus osnivamo i tehnološko-investicijski centar te centar kompetencija, a razvijat ćemo ga u skladu s potrebama gospodarstva. Vjerujem da nam je svima jasno da su prednosti i koristi sveučilišta u našem gradu beskrajni.

Kada će cijelo područje grada biti pokriveno kanalizacijskom i vodovodnom mrežom?

Bitno je reći da je 99 posto područja Koprivnice pokriveno komunalnom infrastrukturom, čime se može pohvaliti rijetko koji grad. U narednih dvije godine, vodu i kanalizaciju uvest ćemo i u rubna područja grada, odnosno u goričke krajeve. Istovremeno, nastavit ćemo s rekonstrukcijom i modernizacijom prometnica te graditi i nove.

Kapacitete koje smo stvorili dovoljno su jaki da izdrže sve teškoće na koje ćemo nailaziti, ali i garancija su konačnog uspjeha. Nema uspjeha bez uspona i padova. Obećavam vam da možemo i znamo voditi ovaj grad uz podršku građana koja nam daje snagu da sve planove i ostvarimo.

Kada će u koprivničkim vrtićima biti dovoljno mjesta za svu djecu?

Problem nedostatka mjesta u dječjim vrtićima, posebno u jaslicama, djelomično smo riješili rekonstrukcijom jedne od zgrada kampusa koju smo pretvorili u vrtić Crvenkapica. S obzirom da je i ove godine interes roditelja za upis djece u vrtić velik, pripremamo gradnju novog objekta u Dubovcu za 10 vrtićkih i jasličkih skupina, odnosno 182 djece. Ove smo godine zaprimili 262 zamolbe za upis djece u vrtić, a imamo kapacitete za njih 200-tinjak. Prema tome, novim vrtićem osigurat ćemo dovoljno mjesta za sve. Velik interes roditelja svjedoči o kvaliteti rada s djecom, ali i prihvatljivim cijenama boravka djece u vrtiću, koje su najniže u okruženju.

Kako će Koprivnica izgledati na kraju Vašeg mandata?

Na kraju mog mandata u Koprivnici će svako dijete imati mjesto u vrtiću, a učenici će imati osiguranu jednosmjensku nastavu. Grad ćemo razvijati novcem iz europskih fondova kojima ćemo financirati razvojne projekte. U Zelenom kvartu izgradit ćemo nove Šparne hiže u kojima će građani po najpovoljnijim uvjetima dobiti najkvalitetniji životni prostor. Želimo postati grad mladosti, znanja i jeftinog, ali kvalitetnog stanovanja, a na odličnom smo putu da taj cilj i ostvarimo.

Posjetite Facebook page – http://www.facebook.com/sdpkc

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×