- Oglas -

Još uvijek traje pravna borba oko milijunskog nasljedstva Mare Bareze, nekadašnje menadžerice u Belupu, humanitarke snažne osobnosti, koju su neki nazivali i podravskom Elizabeth Taylor.

Do svoje smrti prije dvije i pol godine, skupila je imovinu vrijednu nekoliko milijuna eura u nekretnimama, umjetninama i novcu. Sve je ostavila Filipu Glavašu, sinu Branimira Glavaša, na što njezina obitelj ne pristaje.

Za RTL dr. Mijo Bardek se sa sjetom sjetio uspomena iz dana kada je s Marom dijelio mnogo lijepih životnih trenutaka. Bili su prijatelji 50 godina.

- Oglas -

– Ona je na prvu izgledala narogušeno, ali je bila iznutra bila velika dobrota – kaže on.

Školovala se u Londonu za kozmetičarku, a karijeru je sagradila kao menadžerica u Belupu. Upoznala je tako mnogo ljudi uz čiju pomoć je i ona mogla pomagati drugima.

– Ona je prikupljala od oružja, humanitarne pomoći, obnovila je HNK u Osijeku, kuće nakon rata, pomagala našim ratnicima – rekao je šef Podravske banke Julio Kuruc, prijatelj Mare Bareze.

Njezina kuća sada je prazna, čeka svoje vlasnike.

Čak je u ovu kuću dolazio i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, pa kardinal Franjo Kuharić, a želja joj je bila da ovdje jednoga dana bude vrtić.

Prijatelji kažu – dobro je raspolagala s novcem. Kuću je davno izgradila kreditom u markama, a nakon toga skupila je još nekretnina, nakita, umjetnina…

Jedina obitelj koju je imala su rođaci koji su se javili nakon njezine smrti, no kako za RTL kaže nasljednik Filip Glavaš, za života nisu imali nikakav odnos ni kontakt. Oni na Općinskom sudu u Koprivnici podnijeli građansku parnicu protiv odluke da nasljedstvo pripadne Filipu, a pred kamere nisu htjeli.

Filip Glavaš: ‘Njena obitelj ima pravo osporavati njene želje’

Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, koji je i nasljednik velike imovine Mare Bareze, za RTL je kazao da njena obitelj ima pravo osporavati njene želje.

– U tom ostavinskom postupku pojavilo se šest nasljednika. Od njih šest, četvero je to prihvatilo i izjavilo da je to bila njena iskrena volja. Dvoje je to osporavalo – kazao je.

– Nakon što je Mara preminula, dan nako njene sahrane sam otišao u komunalno poduzeće i naručio nadgrobni spomenik za nju. Platio sam ga i kada je došla faza da se treba postaviti našli smo se u zakonskom problemu. Na ostavinskoj raspravi upitali smo ih da daju suglasnost, oni to nisu prihvatili. Zašto, to morate pitati njih – kazao je Glavaš.

Otkrio je i u kakvim su odnosima nasljednici bili s Barezom.

– Vezano za dva bratića i sestrične moram reći da sam sestričnu tu upoznao, ali prema mojim saznanjima Mara je s njom prekinula kontakt 2005., dok se s gospodinom Viktorom navodno posljednji put susrela 1989. godine – zaključio je on.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).