Zahvaljujući RTL-u

VIDEO Mališani u Podravskom suncu dobit će igralište prilagođeno za sve, Benjamin: Jedva čekam da se vrtim na vrtuljku, nisam to dosad mogao

U Podravskom suncu trenutno se školuje 75 osnovnoškolaca, a 12 ih ide u vrtić. 

12:30h
0

Štićenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici potrebno je novo igralište s prilagođenim spravama, a RTL je odlučio uskočiti i pomoći im u ostvarenju te želje.

Riječ je o humanitarnoj kampanji “Budi mi prijatelj” kojom će se osigurati igralište na kojemu bi i djeca s invaliditetom mogla bezbrižno uživati i igrati se. Vrtuljak, ljuljačka i druge sprave imat će pristup za osobe u kolicima pa će se tako svi moći igrati.

– Jedva čekam da se vrtim na vrtuljku, dosad se nisam mogao – rekao je Benjamin, jedan od štićenika koji željno čekaju ovo igralište.

– Želim penjalicu, ljuljačku, tobogan – neke su od želja koje ima mala Ema.

U Podravskom suncu trenutno se školuje 75 osnovnoškolaca, a 12 ih ide u vrtić.

– Naša ideja je da napravimo igralište gdje će baš sva djeca, neovisno o tome mogu li hodati ili ne, moći koristiti sprave. Zato idemo na koncept univerzalnog igrališta za sve – rekla je ravnateljica Radmila Popović.

– Djeca će moći na tim spravama iskušati neke nove motoričke zadatke, to je i prilika da vježbaju komunikacijske i socijalizacijske vještine, a najvažnije je da će se moći igrati kao i sva djeca – smatra rehabilitatorica Anja Holeček.

čitam...
Loading...