Što nas dalje čeka

VIDEO Meteo-bomba nad Podravinom i Prigorjem, šiba nemilosrdni olujni vjetar koji je snijegom zabijelio Kalnik

13:15h
0

Sunce, kratki rukavi i gotovo iznadprosječne temperature slike su iz prošlog tjedna koje su se preko noći izmijenile u prave zimske. Nemilosrdni vjetar šiba Podravinom i Prigorjem, a mještani su se preko noći iz kratkih rukava vratili u čizme i zimske jakne.

Temperature su diljem zemlje pale blizu ništice, a snijeg je iznenadio mnoge pa čak i izazvao probleme u prometu.

Tijekom današnjeg dana očekuje nas oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a puhat će jak i na udare olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura kretat će se oko 7 stupnjeva.

Do kraja tjedna bit će nešto manje oborina, a dnevne temperature tijekom subote mogle bi rasti i do oko 15 stupnjeva. Sredinom drugog tjedna ponovo nas očekuju oborine, no temperature će se kretati između 15 i 20 stupnjeva.

Iako je u većini naših krajeva snijeg padao nije se dugo zadržavao na tlu. U kalničkom je kraju bilo nešto drugačije, a načelnik općine Kalnik obišao je šljivik u Gornjem Borju.

Posted by Mladen Kešer on Mittwoch, 19. April 2017

Poljoprivrednici, voćari i vinogradari s nevjericom gledaju prognoze koje najavljuju mogući mraz. U noći s petka na subotu zbog vedrih razdoblja temperatura bi se mogla spustiti ispod ništice. Ukoliko do toga dođe očekuju se ogromne štete na poljoprivrednim kulturama.