VIDEO // Ako ste propustili predavanje, ovdje pogledajte Šafarekov dokumentarac o Podravskom moru

13:29h
0
Goran Šafarek na predavanju u knjižnici // Foto: Knjižnica i čitaonica

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” je ove srijede, 11. veljače 2015. godine, održano predavanje Gorana Šafareka na kojem je predstavio svoju najnoviju knjigu, popularno-stručnu monografiju pod nazivom „Šoderice – Podravsko more”.

 

Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama, stoga su jučerašnji posjetitelji također imali priliku vidjeti izvrsne fotografije, ulovljene objektivom Gorana Šafareka.

Predavanje je izazvalo veliko zanimanje // Foto: Knjižnica i čitaonica Predavač je fotografije popratio objašnjenjima, naglasio najvažnije aspekte šoderica, objasnio njihov postanak te je vrlo uspješno približio mutne dubine Šoderice, kao i bogat biljni i životinjski svijet koji tamo živi.

Prikazao je Šodericu iz drugog kuta: iz zraka, iz dubine, iz blizine – na one načine na koje je nismo navikli gledati.

Nakon jučerašnjeg predavanja možemo potvrditi da autor uspješno promovira šoderice i Podravinu općenito, te djeluje s ciljem podizanja svijesti ljudi o potrebi očuvanja prirodnih vrijednosti i održivog razvoja. Predavanje je pomoglo da, vidjevši je na drugi način, upoznamo skrivene čari Šoderice, osobitosti tog područja i njihov značaj za biološku raznolikost i ljude.

Oni koji nisu prisustvovali predavanju, mogu pogledati istoimeni dokumentarni film.

 

čitam...