27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRADICIJA

VIDEO Studenti Sveučilišta Sjever kolegama čestitali Međunarodni dan sestrinstva
V

U video prilogu koji su objavili na svojem facebook profilu prikazano je kako studenti ovog smjera provode svoje slobodno vrijeme u Centru za pružanja usluga u zajednici Grada Varaždina. 

Ne propustite

Kako bi promovirali Međunarodni dan sestrinstva koji se obilježava danas, 12. svibnja, studenti Sveučilišta Sjever smjera Multimedija napravili su video o svojim kolegama sestrinstva.

U video prilogu koji su objavili na svojem facebook profilu prikazano je kako studenti  smjera sestrinstva provode svoje slobodno vrijeme u Centru za pružanja usluga u zajednici Grada Varaždina.

Kako je istaknuto u videu:

– Medicinske sestre su u životima svih nas, uz nas su čim se rodimo, čuju naš prvi plač, prate naše udisaje u život, gledaju nas kako rastemo i razvijamo se, pomažu nam kad smo bolesni, uz nas su u našim zadnjim trenucima života. Sestrinstvo nije samo posao, ono je poziv, sestrinstvo nije određeno radno vrijeme jer ljudi se rađaju i umiru van okvira radnog vremena. I to je ono što medicinske sestre ističe, njihova neprekidna briga za čovječanstvo – naglašeno je u prilogu.

Podsjetimo, svake godine medicinske sestre cijelog svijeta obilježavaju 12. svibanj u sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, a 1860. godine u Londonu otvorila prvu školu za medicinske sestre.

Svake se godine na ovaj dan zdravstveni profesionalci i javnost osvrnu na rad i zadaće medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi, čija je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

FOTO/VIDEO Sve staje kada Hrvatska igra, cijela Pitomača gleda Vatrene u centru

Vatreni se u Njemačkoj bore na nogometnom terenu sa Španjolcima u prvoj utakmici Eura 2024., a utakmica se prati...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×