ZA MLADE I ONE MALO STARIJE

VIDEO Zabava koja se pamti! Teambuilding u Amazingi prepunoj atrakcija resetirao je ekipu ePodravine i Kosinusa, evo kako nam je bilo

Amazinga, zabavni centar, smješten je na Zagrebačkom velesajmu, a na 11 tisuća kvadratnih metara nalazi se najveći family entertainment centar u Europi, barem tako nam govori 34-godišnji voditelj atrakcija, Mario Belužić.

15:00h
0

Zagreb je krajem veljače ove godine dobio golemi zabavni centar s trampolinima, kartingom, laser sobama, stijenama za penjanje i brojnim atrakcijama koje vam ne možemo niti pobrojati, ali ćemo vam prenijeti svoja iskustva i doživljaje, jer vjerujte nam – imali smo zanimaciju za cijeli dan i još nam nije bilo dosta!

Amazinga, zabavni centar, smješten je na Zagrebačkom velesajmu, a na 11 tisuća kvadratnih metara nalazi se najveći family entertainment centar u Europi, barem tako nam govori 34-godišnji voditelj atrakcija, Mario Belužić.

– Amazinga se prostire na dva paviljona, a imamo 20 različitih atrakcija. Mini autići, virtualna stvarnost, escape room, bacanje sjekira… i još mnogo toga. Kod nas se mogu zabavljati svi, od male djece koja još pužu, pa do onih najstarijih – rekao je Mario Belužić.

Ekipa ePodravine i Kosinusa krenula je put Zagreba na jednodnevni teambuilding, dobro opremljeni (op. a. čitaj sportski obučeni) razmišljali smo putem što ćemo sve raditi kad stignemo u Amazingu i u krajnju ruku hoće li nam se uopće dopasti. Ipak smo mi “odrasli ljudi”.

Po dolasku na Zagrebački velesajam prijavili smo se na recepciji zabavnog centra, dobili super duper kul protuklizne čarape (koje naknadno ne vraćate) i krenuli u avanturu. Prvo što smo primijetili bila je Laser Tag soba, pomalo skeptično smo ulazili u nju jer nismo znali što očekivati, koliko će soba biti velika ili malena, hoće li biti izazovna ili ne. Odmah na početku ćemo vam napomenuti, vratili smo se u tu sobu barem još četiri puta.

Laser tag je igra najsličnija paintballu uz razliku što puške, umjesto kuglica, ispaljuju zrake infracrvenog lasera, a igrač pogodak registrira kao vibraciju na prsluku uz prateće zvučne efekte. Bitka laserima se odvija u spektakularnoj areni od 450 kvadrata. Inspirirana je svemirom, a igrači bitku vode kroz labirint poligona i platformi pod UV svjetlima. Jedna 10-minutna laser tag igra spali između 200 i 500 kalorija i vjerujte nam da se nakon nje osjećate kao nov čovjek. Jedini uvjet je minimalna visina od 120 centimetara koja osigurava normalno odvijanje igre. Možete ju igrati sa svojom ekipom ili još bolje, pokušati pobijediti sasvim neku nepoznatu ekipu koja isto kao i vi stoji u redu i čeka vrhunsku zabavu.

Mokri, sretni, ispunjeni, umorni i prepuni adrenalina nakon dvije odigrane runde na samom startu našeg teambuildinga otišli smo se malo odmoriti na trampoline, jer kaj “tamo samo skačeš i to je to”.

Trampolin park sastavljen je od 14 atrakcija i proteže se na 1800 kvadrata, a podjednako je namijenjen naprednim skakačima i entuzijastima koji se tek spremaju naučiti svoje prve akrobatske trikove. Fantastična stvar je i ta što ste konstantno pod budnim okom iskusnih trenera i animatora.

– Ekipa koja ovdje radi je većinom s KIF-a, a onima koji nisu imali položenu prvu pomoć osigurali smo tečajeve i zaštitu na radu. Ako i dođe do ozljeda, imamo ekipu koja vam u jednoj posebnoj prostoriji koja je opremljena sa svime i svačime, a tamo vam odmah možemo pružiti pomoć. No, naravno, radimo apsolutno sve da do ozljeda ne dođe – rekao je voditelj Mario Belužić.

Vratimo se na trampolin park! Bilo da želite zakucavati na koš, skakati s trapeza, preskakati rotirajuću gredu, provlačiti se kroz nindža poligon ili usavršiti svoju tehniku i trenirati na trampolinima visokih performansi, sve to, i još puno više možete upravo u Amazinga trampolin parku.

Naravno, bilo je i onih koji su odlučili nakon Laser Tag sobe sjesti na jedan od mnoštva trampolina, a bilo je i onih koji su iskusili gotove sve čari ovog parka. Priznajemo da se neki od nas nisu usudili otići na sve atrakcije, ali zato je bilo i onih hrabrih koji su radili salto u zraku i skakali “na glavu”, a bilo je i onih koji su si odigrali “košaricu”.

Gledajući ih (op. a. Dragana i Irena) kako skaču i lete po zraku, kako se penju po umjetnim stijenama i rone u moru spužvastih kocki, skaču na glavu, guraju jedno drugog u bazen divote i spužvastih mekanih oblika, priznajemo da je na jedan dan bilo prekrasno vidjeti da su naši kolege iz muškaraca postali dječaci! Guranje, smijeh, bacanje, zezanje, zamijenilo je natjecateljski duh koji se u svima nama probudio u Laser Tag sobi, u kojoj se nismo štedjeli niti malo. Tamo smo bili protivnici. Tamo je jedan krivi korak značio “smrt”.

Ako si u Amazingi, za roller coaster iskustvo iznad Dubaija ili borbu sa zombijima u londonskom Metrou samo trebaš staviti VR naočale i prepustiti se nevjerojatnom iskustvu virtualne stvarnosti. Mi smo odlučili u svoj život unijeti malo horora, njega nikad dosta. Dakle, u kući smo u kojoj je i jedna mala, ali ne tako i slatka curica, točnije njezin duh. Napada nas, priječi nam put, iskače pred glavu, šulja se pod nogama, lomi stakla. Uz sve to roller coaster te vrti “simo-tamo”, na nalete ti dođe muka, na nalete te prođe strah. I opet, bilo je onih koji su odustali prijevremeno, a bilo je i onih koji su bili hrabri do kraja! U svakom slučaju, ova atrakcija dobro dođe za presjeći si i malo sjesti. I “odmoriti” od skakanja.

Kao i još jedan element VR parka – borba sa zombijima! Kao da nije dovoljno što morate ući u veliku limenu kutiju, u kojoj vam u ruke daju “opasno” naoružanje, a na glavu postave naočale, k tome vas sa svih strana napadaju nepregledni nizovi zombija. Srećom, uspjeli smo – mi, četiri hrabra vojnika s nula staža na bojišnici – potrošiti sve metke te se uspješno obraniti, nakon čega nam je, zaista, bio potreban odmor. Ratujte, skačite i zakucavajte vi cijeli dan, da vas vidimo!

Amazinga, zabavni centar smješten na Zagrebačkom velesajmu

Trampolini, borba laserima, karting, stijene za penjanje… Sve to, pa i puno više, u vama će probuditi skriveno dijete. A klince i klinceze, naravno, oduševiti!Amazinga je idealno mjesto za teambuilding. Pogledajte i pročitajte što ondje možete doživjeti! Više na —> https://epodravina.hr/video-zabava-koja-se-pamti-teambuilding-u-amazingi-prepunoj-atrakcija-resetirao-je-ekipu-epodravine-i-kosinusa-evo-kako-nam-je-bilo/

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 1. August 2020

Kava, hrana, sok, voda, ma što god poželite, to u Amazingi možete pronaći. Tako smo i mi odlučili uzeti pauzu, no nismo dugo izdržali, nije prošlo niti deset minuta, eto nas opet pred Laser Tag sobom, ispitujemo iznimno ugodno i pristupačno osoblje “možemo mi opet unutra, ha, haa, haa??”. Kao mala djeca veselimo se njihovom potvrdnom odgovoru, stavljamo na sebe prsluke, prilagođavamo puške ovisno o tome jesmo li ljevaci ili dešnjaci, ulazimo u tamni prostor, glazba u pozadini stvara dodatnu atmosferu, svjetla se gase do kraja, znak starta se čuje i krećemo u lov! I tako još nekoliko puta. Nismo si mogli pomoći!

No, ono što je slijedilo nismo očekivali, tu dozu sreće i zadovoljstva na vlastitim licima nismo mogli niti zamisliti, ali onog trenutka dok smo sjeli u karting i osjetili gas pod stopalom, dok smo čuli zvuk zviždaljke koja je označila start utrke, jednostavno smo ponovno postali najveći protivnici, s istim ciljem, osvojiti stazu i na start se vratiti prvi.

Valja spomenuti da je karting na tom mjestu već niz godina i može ga se voziti samostalno, neovisno o Amazingi, no uključen je i u neke od paketa koje možete kupiti. Dio naše ekipe nikada nije sjelo u tu malu jurilicu, a to se i vidjelo. Krenuli smo oprezno, jer ipak se karting na pisti ponaša mnogo drugačije nego automobil na cesti – težište je niže, gume bolje prijanjaju i vrijede nešto drukčija pravila vožnje. No, taman kada smo polovili koliko je brzo moguće jurcati kroz zavoje, savladali putanje i pravce te se počeli naveliko prestizati – isteklo je naših 10 minuta! Jedini dojam kada smo skinuli kacige i pogledali smo bio je “Hoćemo još!”

U svakom slučaju, Amazinga zabavni centar nešto je što Hrvatska nije imala, a što je itekako došlo u pravom trenutku u našu državu, ko’ budali šamar i kao savršen bijeg iz realnosti zvanoj život. Preporučujemo svima ovaj način zabave, osmijeh i velika doza sreće i adrenalina su zagarantirani!

čitam...