SVETI PETAR OREHOVEC

VIDEO Zaprepastilo ih što kamion dovozi industrijski mulj iz Italije; Prosvjednici: Sumnjamo u iskrenosti i namjere načelnika Franje Poljaka

Nakon višestrukog pozivanja, načelnik je nazvao zamjenika Dragutina Hendelju i komunalnog redara koji su došli kod kamiona nakon 30 minuta.

11:00h
0

Stanovnici Općine sveti Petar Orehovec nastavljaju prosvjede protiv opasnog rada bioelektrana. Kako su izvijestili priopćenjem, stanovnici sela Donji Črnčevec u četvrtak oko 18 sati primijetili su teretno vozilo stranih registarskih tablica parkirano ispred ulaza u Bioelektranu Orehovec.

U priopćenju navode kako su zabrinuti za svoje zdravlje došli pred kamion te upitali vozača za sadržaj tereta.

Dobili su odgovor da se u kamionskom teretu nalazi industrijski mulj iz Italije.

Zaprepašteni, nazvali su načelnika Općine Sveti Petar Orehovec Franju Poljaka.

Nakon višestrukog pozivanja, načelnik je nazvao zamjenika Dragutina Hendelju i komunalnog redara koji su došli kod kamiona nakon 30 minuta.

– Ono što nas je zaprepastilo je da se kamion ubrzo nakon dolaska zamjenika Općinskog načelnika Dragutina Hendelje okrenuo i izašao iz Bioelektrane Orehovec. Sumnjajući u namjere vozača kamiona pratili smo ga na putu prema naselju Sveti Petar Orehovec – stoji u priopćenju.

Sumnje stanovnika naselja Donji Črnčevec su se obistinile jer je vozač kamiona nastavio put prema selu Gregurovec te je na izlazu iz sela skrenuo prema Bioelektrani Gregurovec.

– Priopćenjem izražavamo sumnju prema iskrenosti i iskrenim namjerama Općinskog načelnika Franje Poljaka i smatramo da se djelovanjem njegova zamjenika i skretanjem kamiona s opasnim otpadom sa Bioelektrane Orehovec (koja je doslovno pod prozorima stanovnika Donjeg Črnčevca) u Bioelektranu Gregurovec (koja se nalazi izvan naselja i nedostupna je pogledu stanovnika ) svrstao na stranu vlasnika Bioelektrana Olega Maksimova – poručili su.

čitam...