15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica gradskog vijeća

Vijećnici podržali rad gradonačelnika u prvih šest mjeseci, oporba suzdržana, Fucak: Bio bih sretniji da se izlobiraju ulagači
V

Rad gradonačelnika pohvalila je i vijećnica Dajana Milodanović.

Ne propustite

Nova, 23. sjednica đurđevačkog Gradskog vijeća odmah u prvoj točci donijela je reviziju, odnosno izvješće rada gradonačelnika Hrvoja Jančija u prvih šest mjeseci tekuće godine. Samim time riječ je dana upravo njemu.

– Ono što je bitno jest poslovanje Grada, gradskih ustanova i tvrtki. Važno je da su financijski stabilni, da podmiruju svoje obaveze. Vidimo oko nas mali dio projekata koji su u provedbi. Dvije energetske obnove škole su dovršene, nadogradnja OŠ, energetska obnova MUP-a, očekujemo za sedam dana potpis ugovora i početak radova. Poduzetnički inkubator je dovršen, čeka tehnički pregled, stanari se traže. Vjerujem da nećemo imati problema s popunjavanjem, da će se iznjedriti nova radna mjesta, ali i novi poduzetnici. Rekonstruirana je nerazvrstana cesta Mičetinac – Čepelovac. Tu je i razvoj Poslovne zone A Sjever, dokumentacija je na pregledu, čekamo potvrdu i tad će krenuti raspis javne nabave. Gradit ćemo Interpretacijski centar i hostel – izdvojio je gradonačelnik neke projekte te nabrojio još mnoge.

Priprema se i širokopojasni internet, u tijeku je obnova Doma kulture i dr. Projekti Grada i gradonačelnika naširoko su poznati i opisani, u što su gradski vijećnici dobro upoznati. Za riječ se tada javila oporba.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Neki projekti, možda i većina njih, zasluga su saborskog zastupnika Željka Lackovića. Bio bih sretniji da se gradonačelnikova funkcija proširi na menadžerske funkcije, da gradonačelnik nekad ode u inozemstvo, da izlobira potencijalne investitore za grad Đurđevac, posebno za ulaganje u gospodarstvo – rekao je SDP-ov Marko Fucak.

Odgovorio mu je Željko Lacković. Kazao je kako bi volio da Marko Fucak pozove svoje stranačke prijatelje u grad da vide kako se u gradu radi. Rad gradonačelnika pohvalila je i vijećnica Dajana Milodanović.

Rad gradonačelnika usvojen je s 10 glasova za i dva suzdržana.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Opet problemi

FOTO Vlak prolazi, rampa dignuta, a signala nema, vozač: Niti jedno, niti drugo…

Na pružnom prijelazu Kozarevac - Kloštar Podravski nedavno su postavljene automatske rampe s polubranicima u sklopu velikog projekta HŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×