KRIŽEVAČKO GRADSKO VIJEĆE

Vijećnici zabrinuti izgradnjom klaonice i njenim utjecajem na okoliš, zamjenik gradonačelnika Martinčević pojasnio im da opasnosti nema

Ne treba biti pesimističan i rugati se s toga, trebamo biti sretni da netko tako inovativnog smjera želi ulagati u Križevce.

20:40h
0

Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca koja je održana u petak, vijećnice i vijećnici donijeli su odluke o dolasku novih investitora u Poslovnu zonu Gornji Čret.


Riječ je o trgovačkim društvima Inter – Delta d.o.o. iz Zagreba i Bas d.o.o. iz Križevaca.
S obzirom da je nekoliko vijećnika uoči donošenja odluke izrazilo svoju zabrinutost gradnjom klaonice i njenim utjecajem na okoliš, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević pojasnio je kako takve opasnosti nema:

– Kad netko napravi iskaz interesa za Poslovnu zonu Gornji Čret i dostavi u grad, grad ima Povjerenstvo koje tada razmotri ponudu i ako smatra da treba, uključi stručnjake da daju svoje mišljenje. To smo napravili i ovog puta kao što smo napravili i s tvrtkom koja je htjela imati bioplinsko postrojenje. Prošireno povjerenstvo je saslušalo investitora koji je obrazložio detaljno o kakvom se procesu radi, koji su benefiti za lokalno gospodarstvo i za okolna sela te smo zato uputili Gradskom vijeću ovu odluku i nadam se da će je većina podržati.

Zahvalio je članovima povjerenstva koji su zadnje četiri godine imali puno posla s razmatranjem ponuda s obzirom da je u tom razdoblju u Poslovnu zonu Gornji Čret došlo 6 novih poduzetnika s pravom građenja i jedan koji želi otkupiti 1250 kvadratnih metara parcele.

– Pozvali smo stručnjake za to koji su rekli da izgradnja klaonice ne predstavlja nikakvu opasnost ni za stanovništvo ni za stanare Čreta. Ovdje se radi o najnovijoj tehnologiji koje u Hrvatskoj nema. Ne treba biti pesimističan i rugati se s toga, trebamo biti sretni da netko tako inovativnog smjera želi ulagati u Križevce. Predlažem svim vijećnicima koji žele boljitak i napredak gospodarstva u ovom gradu da podrže ovaj prijedlog, istaknuo je zamjenik Martinčević.

Pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić pojasnila je kako sukladno planu uređenja Poslovne zone Gornji Čret, pravilnicima i odredbama nigdje ne stoji da se u Čretu ne može izgraditi klaonica tako da prema poslovnom planu, modelu, natječajnim uvjetima, ovaj ponuđač zadovoljava sve uvjete.

Trgovačko društvo Inter – Delta d.o.o. izgradit će inovativnu klaonicu u proizvodnoj hali od 3500 metara kvadratnih i to s najsuvremenijom, inovativnom tehnologijom koja u zatvorenim procesima brine o zbrinjavanju svog otpada bez ikakve emisije štetnih plinova u atmosferu.

U Poslovnu zonu stiže i trgovačko društvo Bas d.o.o. koje će izgraditi proizvodno montažnu halu površine 1250 metara kvadratnih u kojoj će proizvoditi ekološke filtere i imati trgovinu građevinskim materijalom. Početak gradnje obje hale očekuje se krajem ove godine, a sve zajedno planirano je 55 radnih mjesta.

Od ostalih točaka dnevnog reda donesene su Statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Križevaca te Poslovnička odluka o izmjeni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Križevaca, a riječ je zapravo u usklađenju s novim Izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koje se odnose na to da će Križevci od sada imati jednog zamjenika gradonačelnika i 19 vijećnika Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju naknade za rad predsjedniku Gradskog vijeća Grada Križevaca te Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o naknadama troškova članovima Gradskog vijeća, Gradskog poglavarstva i članovima njihovih radnih tijela.

 

čitam...