potpisao prije dva dana

Vili Beroš kaže da je Hrvatska rezervirala milijun i pol doza novog cjepiva protiv korone

Novci nisu problem kada se pojavi novo cjepivo koje je relevantno, a do tada imamo dosta vremena i ispitivanja, rekao je Beroš.

22:27h
0
Foto: screenshot/HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je večeras u HRT-ovoj Temi dana gdje je komentirao novu aplikaciju za koronu “Stop COVID 19”, a otkrio je i da je Hrvatska već potpisala predugovor za distribuciju cjepiva, piše telegram.hr

– Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dvije najveće, od kojih je jedna na europskom nivou koje s različitim proizvođačima cjepiva koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore. Na europskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor gdje smo rezervirali oko milijun i pol doza tog novog cjepiva. To sam potpisao prije dva dana – rekao je.

Dodao je da postoji još jedna globalna inicijativa za koju još nismo sigurni trebamo li joj se priključiti, a i svi predugovori imaju financijske akontacije.

– Novci nisu problem kada se pojavi novo cjepivo koje je relevantno, a do tada imamo dosta vremena i ispitivanja – rekao je Beroš.

Govorio je o tome koliko je vremena potrebno da bi se dobilo učinkovito i neškodljivo cjepivo, rekao je kako bi volio biti optimist, ali nije siguran koliko brzo će cjepivo doći, ali prepoznali smo važnost ovakvih inicijativa i priključili smo im se.

čitam...