vrijedan projekt

Virje kreće s izgradnjom reciklažnog dvorišta, poznata i lokacija, načelnik Perok: Ovo je za nas vrlo važan projekt

Otvorenje reciklažnog dvorišta očekuje se u ožujku sljedeće godine, a Općina će njime upravljati putem koncesionara.

15:00h
0
Foto: Jurica Karan

Općina Virje u posljednje vrijeme raste na svim područjima, a dodatno u prilog tome ide i današnje potpisivanje ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta. Točnije, u Vijećnici je svečano potpisan ugovor za izvođenje radova i opremanje dvorišta, te ugovor za pružanje usluga stručnog nadzora, koordinatora zaštite na radu i ugovora za pružanje projektantskog nadzora.

Dvorište će biti površine 1808 metara kvadratnih. Izvođač radova bit će domaća tvrtka GT Jura d.o.o. Virje koju je danas predstavljao direktor Mladen Podravec, dok će stručni nadzor vršiti Prostor d.o.o. ispred kojeg je stigao Marijan Carek. Projektantski nadzor pao je u ruke tvrtke Prostor EKO d.o.o. Bjelovar (direktor Mladen Carek).

– Zadovoljan sam što smo se okupili na ovom za nas vrlo važnog projekta. Prilika je da zahvalim svima koji su sudjelovali u izradi i pripremi projekta. Znam i vjerujem da će proizvođač svoje rokove poštivati. Imamo lokaciju, kraj uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, to je naša nova zona za gospodarenje otpadom. Pripremamo se i za odlaganje građevinskog otpada i neke druge aktivnosti – najavio je načelnik Mirko Perok.

Ranije ove godine, 28. veljače, Općina Virje sklopila je ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine, a čija se realizacija financira sredstvima EU. Projekt traje do kraja ožujka 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.453.709,88 kuna, dok je udio europskog novca nešto više od 1,9 milijuna kuna. Ostatak je osiguran iz proračuna Općine.

Otvorenje reciklažnog dvorišta očekuje se u ožujku sljedeće godine, a Općina će njime upravljati putem koncesionara.

Još 12. veljače ove godine potpisan je Ugovor za uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta s tvrtkom Maxicon d.o.o. iz Zagreba.

Potpisivanju je nazočio i Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije.

Loading...