TREĆA HNL SJEVER

Virovski Podravac ima proljetnu, gotovo nemoguću misiju, trener Kozić: Ekipa je bila u rasulu, crnjak, no meni je na trening došlo 18 igrača

Nakon osmoga kola virovski sastav napustio je trener Valentin Knapić. Na njegovo mjestu, u nimalo zavidnu poziciju, stigao je strateg s bjelovarskog područja.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nemoguća misija. Time bi se najjednostavnije opisao zadatak pred kojim se nalaze nogometaši virovskog Podravca. U 13 odigranih susreta Treće HNL Sjever ugrabili su svega jedan bod, susjednom Đurđevcu remiziravši s domaćim Graničarom 1-1.

Sredinom listopada, nakon osmoga kola, momčad je od dotadašnjeg trenera Valentina Knapića preuzeo Luka Kozić, strateg s bjelovarskog područja. Uz iskustvo vođenja županijskih, seniorskih sastava Laste iz Gudovca te Ivanske, daleko najveći dio trenerske karijere, 15-ak godina, proveo je u Školi nogometa Mladosti iz Ždralova.

– Ekipa je u smislu kvantitete i kvalitete bila u rasulu, kondicijski vrlo nespremna što je bilo evidentno na sljedećoj utakmici protiv Virovitice. Nekolicina je već nakon 15-20 minuta tražila, što bi se reklo, zrak. Ne opravdavam se jer ni sam nisam postigao nekakve rezultate u daljnjim kolima, ali ljudi koji prate ekipu – s time da je ja prije nisam gledao – kažu kako smo se podigli. Zadovoljan sam odnosom igrača prema radu, treningu, pristupu utakmicama. Doista, nemam nijednu primjedbu. No, presudna je kvalitetna koja je takva kakva jest. Za ozbiljnije igranje ove lige potrebna su dva-tri pojačanja – za početak nam je Kozić opisao situaciju u Virju.

Istaknuo je kako je u par utakmica imao svega par i to vrlo, vrlo mladih zamjena.

Foto: Ivan Balija
Jedini bod virovski Podravac osvojio je u drugoj utakmici s Picokima, nakon što su ih u prvome međusobnom ogledu pobijedili 1-3 // Foto: Ivan Balija

– Ne znam iz kojeg razloga, ali dosta su se ozlijeđivali. Neke sam igrače vrlo malo i upoznao – dodao je.

U Knapićevu mandatu, u osam utakmica, gol-razlika Virovaca bila je 5-27, nakon čega je sastav s Kozićem na čelu u trima utakmicama manje postigao jednak broj pogodaka te primio njih 14. Prvi su put, inače, dvaput zatresli mrežu, i to protiv Papuka kada im je bod iscurio u posljednjim trenucima susreta. S Picokima su, pak, odigrali neriješeno i uzeli taj, toliko željeni bod.

– Osobno, podignuli smo atmosferu što potkrepljujem izjavama simpatizera kluba. Za razliku od sedam-osam ranije, ja sam na treningu imao 18 igrača. Nešto se vidi. Međutim, kao trener i sportaš, naravno nisam zadovoljan postignutim rezultatima. Ima tu moje odgovornosti, ali i objektivnih stvari. Kakvo je stanje zatečeno – mrak atmosfera, jedno sivilo, čisti crnjak – igrači sada vide kako se može parirati, ali sustavom i organiziranim radom. Bez treninga nema ničega. Nemate li kvalitete, potrebno je parirati barem kondicijski, na čemu ćemo raditi – smatra Kozić.

Sastav je zasad napustio Sanjin Strajnić, promijenivši virovsku svlačionicu onom iz Cvetkovca, onom županijskog i trećeligaškog konkurenta Tehničara. Otkrio je, također, da se spominju dodatni odlasci, no više o tome nije mogao reći jer, napominje, igrači o tome razgovaraju s Upravom. S druge strane, Koziću je rečeno kako nijedan igrač neće doći bez njegove potvrde, što pohvaljuje. A kako i sam dolazi iz Bjelovarsko-bilogorske županije, moguć je dolazak igrača s toga područja. Ali, pregovori traju, na što utječe, priča nam Kozić, udaljenost do Virja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Radimo na pojačanjima, ali teško je dovesti igrače u zimskom periodu. Također, ne vrijedi uzimati igrače koji u ovakvoj situaciji ne mogu pomoći klubu. Pohvalio bih, usto, mlade momke. S njima treba raditi, organizam u kadetima još nije razvijen za seniorski nogomet – govori Kozić, dodajući kako ga je upravo potencijal u mladim snagama veselio pri dolasku u Virje.

– Iako nije bilo bodova, postojao je izazov. Veseli me mladost. U suradnji s trenerom juniora Ivicom Lukačem radimo na njihovu razvoju kako bi danas-sutra bili nositelji igre – priča Kozić, zadovoljan i zahvalan klupskome vodstvu na dosadašnjoj suradnji.

Ambicija je, naravno, ostati. Proljetni dio uključuje domaće oglede s Varteksom, Bjelovarom, Tehničarom, križevačkim Radnikom i Mladosti iz Ždralova. Gostovat će, s druge strane, kod Podravine u Ludbregu, Poleta u Svetom Martinu na Muri, Virovitici i Murskom Središću gdje je domaćin Rudar.

– Konsolidiramo ekipu, pripremamo se za, eventualno, narednu sezonu. Hoće li biti ova ili neka niža liga u pitanju, o tom, potom. Borit ćemo se. Isto tako, idemo neopterećeni. Nadam se kako ćemo se u svjetlu tih odnosa dobro pripremiti i pokušati otkinuti koji bod favoritima. Klubovi iz gornjeg dijela dolaze nam doma, a onima iz donjeg idemo u goste – istaknuo je Kozić te potvrdio kako je plan s pripremama krenuti 15. siječnja, no aktualna epidemiološka situacija zahtijeva i opciju s individualnim treninzima.

čitam...