ČETVRTO IZDANJE

Više od 400 sudionika sudjelovalo u stručno-metodičkom skupu Udruge mladih koprivničkih matematičara

Tema skupa bila je istraživačka nastava - rješavanje problema, a predavači su bili viši savjetnici, profesori i nastavnici praktičari.

08:57h
0
Foto: UMKOM

Mara Grašić, Bojana Habek, Željka Markešić, Marina Njerš, Nenad Solić, Ksenija Varović i Hrvoje Šelimber, članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara, četvrti put zaredom, sada u online izdanju, organizirali su stručno-metodičkom skupu Matematički motivi na koji se prijavilo 400 sudionika.

Tema skupa bila je istraživačka nastava – rješavanje problema, a predavači su bili viši savjetnici, profesori i nastavnici praktičari. Teme su sudionicima omogućile usavršavanje u trajanju od deset sati.

Prezentirane su inovativne i suvremene metode u nastavi koje doprinose poboljšanju podučavanju učenika i koje pozitivno utječu na učenje učenika u modernom svijetu, poručuju organizatori. Učenice Osnovne škole Braća Radić i Srednje škole Koprivnica Nikolina van Bregt i Marija Švegović predstavile su što se može istražiti i kreativno napraviti pomoću suvremenih metoda. Dok je Nikolina istraživala matematiku i životinje čitajući literaturu na engleskom i nizozemskom jeziku, Marija je proučavala kako su matematiku u Podravini koristili ljudi u prošlosti. Njihovi mentori su Mara Grašić i Nenad Solić.

Predavali su:

Projekti u nastavi matematike, Jelena Noskov, viša savjetnica

Usporedba nekih odrednica kvalitetnog poučavanja između učitelja i učenika u Hrvatskoj i Japanu, Jasmina Šandor, mag. psych

Baza materijala, Bojana Habek, prof. mentor

Matematički izazovi – istražujem i učim, Tamara Srnec, prof. izv. savjetnica

Analiza ankete o iskustvima u online nastavi, Antonela Czwyk Marić, viša savjetnica

Didaktički materijali u nastavi matematike, Marina Kopjar, učiteljica matematike i Snežana Huđek, učiteljica savjetnica

Raznolikost i razlike, Tanja Debelec, prof. savjetnica

Četverokut – opisivanje, definiranje, konstruiranje, Milena Mikulčić, učiteljica mentorica

Matematika i životinje, Mara Grašić, učiteljica savjetnica

Kako osmisliti dobar zadatak/problem?, Marina Njerš, prof. savjetnica

Foto: UMKOM
Foto: UMKOM