Četvrta HNL

Vjekoslav Turković, stup obrane Ferdinandovca: Neki porazi zasjenili su ono dobro, imamo kup gdje se želimo osvetiti Legradu

Zadovoljan je drugim mjestom, no ne i polusezonom, jer dogodila su se dva domaća poraza. Bolji je bio Daruvar, a onda i Garić, čime su dobro odigrane utakmice pale u drugi plan.

19:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Ferdinandovac je jesenski dio sezone završio kao drugoplasirana momčad Četvrte HNL, odnosno međužupanijske lige. Krenuli su sjajno, pet pobjeda u pet kola, no tada je došlo do problema, u sljedeća četiri kola upisana su tri poraza i izgubljen je priključak za prvoplasiranim Slaven Belupom, inače drugom momčadi prvoligaša. Slaven je ipak svijet za sebe, kaže Vjekoslav Turković, jedan od stožernih igrača Ferdinandovca, inače centralni branič.

– Slaven je priča za sebe, mislim da im nitko ne može konkurirati, ali mislim da mi imamo kvalitetu da ostanemo na drugom mjestu. Ulaskom u nama drugu sezonu Četvrte lige smatram da smo ispunili očekivanja, kako uprave tako i nas igrača. Samo smo prvo kolo odigrali u punom sastavu, nadalje smo uvijek imali nekog ozlijeđenog – govori on.

Zadovoljan je drugim mjestom, no ne i polusezonom, jer dogodila su se dva domaća poraza. Bolji je bio Daruvar, a onda i Garić, čime su dobro odigrane utakmice pale u drugi plan. Isto tako, prekinut je zadivljujući niz bez poraza na domaćem terenu koji je trajao gotovo tri i pol godine.

– Ekipna izvedba je bila korektna tijekom cijele polusezone, mada su nas mučile ozljede glavnih igrača! Što se tiče moje izvedbe i nisam zadovoljan jer smatram da uvijek može bolje, ali drugo mjesto je ipak korektan rezultat – izjavio je strijelac jednog ovosezonskog gola, utješnog pogotka u domaćem porazu od Daruvara (1-2).

Foto: Marija KaranFoto: Marija Karan
Vjekoslav Turković // Foto: Marija Karan

Najavljenih odlazaka iz kluba zasad nema, a Turković bi volio da svi ostanu na okupi i da se možda dovede još koji igrač, čisto da se ne dogodi da ne nedostaje važnih igrača, kao što se znalo sada dogoditi.

– Osim prvenstva, natječemo se i u kupu gdje su nas kuglice spojile s legradskim Graničarom koji nas je prošle godine izbacio iz kupa, tako da bi smo se voljeli osvetiti za taj poraz i proći u polufinale gdje je pak sve moguće – rekao je Turković.

čitam...