5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MALENI OVNOVI I BIKOVI

Vjesnici proljeća! Bebe rođene u travnju imaju ove posebnosti
V

Istraživanje iz 2014. godine u Mađarskoj otkrilo je da bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju imaju veću vjerojatnost da će biti optimistične i pozitivne.

Ne propustite

Zakoračili smo u proljeće i mnogi su sretni zbog toga. S druge strane, mame koje očekuju porođaj u travnju ili su pak rodile u ovom mjesecu, trebaju se smatrati sretnima jer beba rođena u proljeće imat će neke posebne osobine, kažu istraživanja.

Evo šest stvari na koje utječe mjesec rođenja:

1. Dijete će vjerojatno duže ostajati budno

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni u proljetnim i ljetnim mjesecima obično odlaze na spavanje kasnije za razliku od onih koji su rođeni u jesen ili zimu, tako će vaša travanjska beba vjerojatno biti “noćna ptica”.

2. Vjerojatno je da će biti optimistično

Istraživanje iz 2014. godine u Mađarskoj otkrilo je da bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju imaju veću vjerojatnost da će biti optimistične i pozitivne. Još je vjerojatnije da će beba imati optimističniji karakter ako su ljeta suha i zime hladne (kao što je u srednjoj Europi).

3. Vrlo rano usvajaju vještine vođe

Prema istraživačima sa Sveučilišta British Columbia, bebe rođene u travnju (i one u ožujku) imaju veću vjerojatnost da će postati korporativne vođe nego djeca koja su rođena za vrijeme ljeta. Nakon što su napravili analizu rođendana 375 direktora u 500 kompanija između 1992. i 2009. istraživači su zaključili da je to zbog dobi u kojoj su krenuli u školu. Travanjske bebe imaju veću vjerojatnost da će biti najstarije u razredu i stoga će se vrlo rano izdvojiti kao voditelji.

4. Manji rizik od astme

Istraživanje provedeno 2015. godine u New Yorku otkrilo je da djeca rođena u proljeće imaju niži rizik od astme. Smanjeni rizik može biti zbog toga što su grinje i prašina obilnije u proljeće, a pošto je beba izloženija njima u prva dva mjeseca života pojačava se imunološki sustav.

5. Manji rizik od ADHD-a

Isto istraživanje, gore navedeno, bilježi da je ADHD najčešće dijagnosticiran kod beba rođenih kasnije tijekom godine.

6. Vrlo rano im trebate početi nanositi kreme za sunčanje

Zato što su rođene u ovom periodu godine morate biti svjesni da će vrlo rano biti izloženi suncu. Istraživanja su pokazala da proljetne bebe imaju veći rizik od melanoma u odrasloj dobi, možda zato što su u najranijim mjesecima života bile izložene suncu. Zato zaštitite kožu vašeg malenog Ovna ili Bika!

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×