MALENI OVNOVI I BIKOVI

Vjesnici proljeća! Bebe rođene u travnju imaju ove posebnosti

Istraživanje iz 2014. godine u Mađarskoj otkrilo je da bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju imaju veću vjerojatnost da će biti optimistične i pozitivne.

08:52h
0
Ilustracija
Ilustracija // envato elements

Zakoračili smo u proljeće i mnogi su sretni zbog toga. S druge strane, mame koje očekuju porođaj u travnju ili su pak rodile u ovom mjesecu, trebaju se smatrati sretnima jer beba rođena u proljeće imat će neke posebne osobine, kažu istraživanja.

Evo šest stvari na koje utječe mjesec rođenja:

1. Dijete će vjerojatno duže ostajati budno

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni u proljetnim i ljetnim mjesecima obično odlaze na spavanje kasnije za razliku od onih koji su rođeni u jesen ili zimu, tako će vaša travanjska beba vjerojatno biti “noćna ptica”.

2. Vjerojatno je da će biti optimistično

Istraživanje iz 2014. godine u Mađarskoj otkrilo je da bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju imaju veću vjerojatnost da će biti optimistične i pozitivne. Još je vjerojatnije da će beba imati optimističniji karakter ako su ljeta suha i zime hladne (kao što je u srednjoj Europi).

3. Vrlo rano usvajaju vještine vođe

Prema istraživačima sa Sveučilišta British Columbia, bebe rođene u travnju (i one u ožujku) imaju veću vjerojatnost da će postati korporativne vođe nego djeca koja su rođena za vrijeme ljeta. Nakon što su napravili analizu rođendana 375 direktora u 500 kompanija između 1992. i 2009. istraživači su zaključili da je to zbog dobi u kojoj su krenuli u školu. Travanjske bebe imaju veću vjerojatnost da će biti najstarije u razredu i stoga će se vrlo rano izdvojiti kao voditelji.

4. Manji rizik od astme

Istraživanje provedeno 2015. godine u New Yorku otkrilo je da djeca rođena u proljeće imaju niži rizik od astme. Smanjeni rizik može biti zbog toga što su grinje i prašina obilnije u proljeće, a pošto je beba izloženija njima u prva dva mjeseca života pojačava se imunološki sustav.

5. Manji rizik od ADHD-a

Isto istraživanje, gore navedeno, bilježi da je ADHD najčešće dijagnosticiran kod beba rođenih kasnije tijekom godine.

6. Vrlo rano im trebate početi nanositi kreme za sunčanje

Zato što su rođene u ovom periodu godine morate biti svjesni da će vrlo rano biti izloženi suncu. Istraživanja su pokazala da proljetne bebe imaju veći rizik od melanoma u odrasloj dobi, možda zato što su u najranijim mjesecima života bile izložene suncu. Zato zaštitite kožu vašeg malenog Ovna ili Bika!

 

čitam...