Akcija Hrvatska protiv koronavirusa

Vlada otvorila račun na koji joj građani mogu uplatiti svoj novac: “Potrebni su nam solidarnost i zajedništvo”

Akcija je nazvana "Hrvatska protiv koronavirusa", a objavljene su detaljne upute kako, na koji račun i s kojim pozivom na broj mogu uplatiti donatori iz države, ali i iz inozemstva.

11:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Vlada Republike Hrvatske otvorila je poseban račun na koji građani mogu uplaćivati svoje donacije koje će se koristiti za borbu protiv koronavirusa.

Akcija je nazvana “Hrvatska protiv koronavirusa”, a objavljene su detaljne upute kako, na koji račun i s kojim pozivom na broj mogu uplatiti donatori iz države, ali i iz inozemstva.

– Borba s koronavirusom, osim što njome štitimo živote, donijela nam je niz drugih izazova. Kako bismo suzbili porast broja oboljelih, prisiljeni smo ostati u kućama i na potpuno drugačiji način od dosadašnjega organizirati svakodnevni život. Novonastala kriza učinila je da obiteljska i prijateljska druženja, izlasci, koncerti te odlasci u kino i na sportske događaje trenutačno ne obogaćuju naše živote, već ih, naprotiv, ugrožavaju. Solidarnost i zajedništvo više nego ikada potrebni su nam u sprječavanju širenja epidemije uzrokovane koronavirusom – napisali su na stranici HRT-a.

Tako u vrijeme kada tisuće građana dnevno ostaju bez posla, kada druge države svojim građanima izravno uplaćuju pomoć i daju plaće, kada privatne hrvatske tvrtke poklanjaju zdravstvenom sustavu respiratore, kada se Vlada nećka s gospodarskim mjerama za koje se praktički svi slažu da su nedovoljne za ozbiljan spas gospodarstva, kada daje poduzetnicima odgode za plaćanja koja će im kasnije morati platiti ni iz čega jer nisu mogli ništa zaraditi mjesecima – sada država traži građane da joj uplati novac.

U nastavku su potrebni podaci.

Screenshot

čitam...
Loading...