Nova mjera

Vlada uvodi Dječju karticu za roditelje s raznim popustima, evo kako do nje

10:20h
0
Foto: Matija Gudlin

Od travnja iduće godine Vlada uvodi Dječju karticu. Njome će roditelji moći ostvariti razne popuste i pogodnosti. Kartica će biti u digitalnom izdanju, a na nju će pravo imati svi roditelji – neovisno o visini plaće ili broju djece, piše tportal.

– Paralelno ćemo raditi na uključenju što većeg broja privatnih partnera, od trgovaca automobilima do pružatelja određenih usluga, dakle sve one benefite koje roditelji trebaju za svoju djecu – kazao je Ivica Bošnjak, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iako pozdravlja najavljenu mjeru, demograf Stjepan Šterc sumnjičav je oko mogućnosti opipljive promjene u posljednjoj godini Vladina mandata.

– Sad je najava u nekakvoj budućoj varijanti i kad je najava, kad se još uvijek ne zna što zapravo roditelji mogu uz tu karticu kupiti i uz kakav popust, onda mi to zapravo više sliči na predizborno obećanje koje će se u nekakvoj doglednoj budućnosti ostvariti po jednom ili drugom modelu – rekao je Šterc.

Dječja kartica bit će besplatna i dostupna putem sustava e-Građani u obliku mobilne aplikacije. Moći će je koristiti svi roditelji, neovisno o broju djece i visini primanja.

čitam...