omalovažavanje i vrijeđanje

Vladimir iz Koprivnice poručio na Facebooku ‘nekim policajcima da su idioti’, kažnjen je sa 600 kuna

Komentirao je objavu jednog koprivničkog portala, a njegov pogrdni komentar vidio je jedan policajac

11:45h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Općinski sud u Koprivnici nije imao milosti prema Vladimiru (49) iz Koprivnice, protiv kojeg je koprivnička policija podigla optužni prijedlog da je omalovažavao je i vrijeđao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe.

Sve to zbilo se prije gotovo dvije godine, kada se okrivljeni 49-godišnjak putem Facebooka pogrdnim riječima obratio pojedinim policajcima. Razljutila ga je najavljena akcija na đurđevačkom području, koju je objavio jedan koprivnički portal.

– Ma daj neki su policajci ili policajke idioti….. stojim na mjestu pričam telefon mi spojen hands free Bluetoothom na auto … dođe policajka piše mi kaznu zaradi korištenja mobilnih uređaja tijekom vožnje, reko ženska u policijskoj uniformi me zeza, kad ono za stvarno….neki ljudi jednostavno nisu za policijsku uniformu – napisao je Vladimir u komentaru ispod objave na Facebooku.

Na njegovu žalost, komentar je vidio jedan od policijskih djelatnika i pokrenuo akciju protiv Koprivničanca. Gotovo dvije godine kasnije Sud je Vladimira proglasio krivim, kažu da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira, te je kažnjen novčano s 601,95 kuna.

Kazna nije velika, ali je dovoljna opomena svima ostalima koji vrlo često vrijeđaju i omalovažavaju druge putem društvenih mreža.