23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vlasnica kafića poslovala mimo žiro računa, osuđena na uvjetni zatvor
V

Ne propustite

Na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, pravomoćnom je presudom na Općinskom sudu u Koprivnici osuđena J. C. iz Starigrada.

 

Optužena je kriva stoga što je u razdoblju od 9. kolovoza 2010. do 23. rujna 2013. u Starigradu, kao vlasnica ugostiteljskog obrta “Jaguar”, iako svjesna da je žiro račun obrta u neprekidnoj blokadi od 4. kolovoza 2010., kao i da prvo treba podmiriti potraživanja vjerovnika, Ministarstva financija i Porezne uprave u sveukupnom iznosu od 75.565,99 kuna, a zatim i svih ostalih vjerovnika, poslovala mimo žiro računa.

Naime, optužena ostvaren gotovinski promet, u iznosu od 662.607,78 kuna, nije u cijelosti položila na žiro račun, već je gotovim novcem plaćala dobavljače robe i usluge, za što je utrošila 401.880,43 kune.

Na račun je položila samo manji dio novca, 73.595,43 kuna, a zbog čega Ministarstvo financija Porezna uprava, Područni ured Koprivnica prisilnim putem nije namirilo svoja potraživanja u cijelosti, već je na opisani način Ministarstvo financija oštetila za 16.666,70 kuna.

Time je počinila kazneno djelo protiv sigurnosti prometa i poslovanja, odnosno pogodovanje vjerovnika.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×