šoderica meta lopova

Vlasnica vikendice na Šoderici nakon provale: Pojeo je čips i bombone, ukrao što je mogao nositi pa ključ od šupe ponio sa sobom da se vrati po još

Našao je ključ od šupe koji smo držali u vikendici, otključao, uzeo stvari, zaključao i ključ ponio sa sobom. Vjerojatno se mislio vratiti po ostatak, kazuje nam vlasnica. 

09:32h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Vlasnici vikendice na Šoderici doživjeli su šok kada su jučer stigli na svoj posjed. Otključali su vrata na terasi kroz koja i inače ulaze u objekt i shvatili da je netko pred vrata stavio stolice, a unutra ostavio blatne tragove.

– Tada smo shvatili da je netko provalio na vrata na glavnom ulazu kroz koja mi inače ne ulazimo. Odmah smo nazvali policiju i čekali vani – priča nam vlasnica.

U vikendici je, kaže, boravio neko vrijeme, posebno mu se sviđao ormarić sa slatkišima jer se poslužio čipsima i bombonima.

– Uzeo je jednu deblju deku i mislili smo da je to sve jer je u šupa u dvorištu bila zaključana – kaže nam ona.

No tada su uočili da u šupi gori svjetlo.

– Kada smo ušli, vidjeli smo da je bio unutra. Uzeo je metalnu kutiju s alatom, grablje i škare za voćke. Našao je ključ od šupe koji smo držali u vikendici, otključao, uzeo stvari, zaključao i ključ ponio sa sobom. Vjerojatno se mislio vratiti po ostatak – kazuje nam vlasnica.

Dodaje da sada stalno netko na pazi na vikendicu te apelira na ostale vikendaše da pripaze na svoje objekte jer je Šoderica svako malo meta lopova.

Kako navode iz policije, oštetio je vlasnicu za više stotina kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.