15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Voda, voda posvuda

Vodostaji u porastu, Drava je u pripremnom stanju, Mura nadomak izvanrednog
V

Vodeni val iz Slovenije slijeva se Murom i Dravom prema našim krajevima, ali većih problema ne bi trebalo biti.

Ne propustite

Vodostaji su u porastu diljem sjeverne Hrvatske. Kiša i dalje povremeno pada, a pred nama su još dva dana nestabilnog vremena. Tu je i značajni vodeni val koji se slijeva prema nama iz Slovenije. Ipak, prema najavama nadležnih službi, ne očekuju se veći problemi.

Drava kod Botova od jutros je u pripremnom stanju obrane od poplava. To samo po sebi ne podrazumijeva neke posebne zahvate osim pomnog praćenja situacije. Mura kod Murskog Središća u gornjem je dijelu redovnih mjera obrane od poplava te i dalje raste.

Izvanredne mjere obrane od poplava proglašene su noćas na rijeci Dravi, na dijelu starog kanala slovenske HE Formin kod Cestice u Varaždinskoj županiji. Tamo je evakuirano pet obitelji.

“Vodostaji Mure su u porastu s tendencijom porasta, u domenama srednje visokih voda.
Vodostaji Drave su u porastu s tendencijom porasta, u Botovu u srednje visokom vodostaju, a nizvodno u srednjim vodostajima”, objavio je jutros Sektor za hidrologiju DHMZ-a. Vrhunac vodenog vala na Muri i Dravi očekuje se kasnije tijekom današnjeg dana ili predstojeće noći. Dotok vode Murom i Dravom iz Slovenije iznimno je visok, ali maksimalni protok Drave ovisi o tome koliko će ga moći regulirati uzvodne hidroelektrane.

Za danas je najavljena nova obilna kiša. Na snazi je žuto upozorenje zbog mogućih bujičnih i urbanih poplava, objavio je DHMZ. Upozorenje je na snazi do 15 sati.

Dodajmo na kraju da je prema službenim podacima DHMZ-a u Koprivnici od jučer u 8 do jutros u 8 sati palo svega 17 litara kiše po četvornom metru. Neslužbeno, amaterske automatske stanice izmjerile su i dvostruko više, osobito malo istočnije od samog grada. U Križevcima je palo čak 49 litara, na Bilogori kod Pitomače 38.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To je to

Tko ima bolji stil? Ove dvije zgodne frendice očaravaju, svaka ima svoj tajni adut

Zgodne frendice na špici su ovog vikenda privukle pozornost svojom bezbrižnom elegancijom. Kad bi morali i birat čiji nam se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×