uspješan projekt

Volonteri Konjičkog kluba Đurđevački graničari stekli sva potrebna znanja o terapijskom jahanju

Nakon odrađenog teorijskog dijela, volonteri su odradili praktične vježbe vezane za rad s konjima te su se okušali u jahanju.

12:05h
0
IMG dfbadcceabbcfec V
Foto: djurdjevac.hr

Proteklog vikenda održana su preostala predavanja za buduće volontere Konjičkog kluba Đurđevački graničari vezana uz terapijsko jahanje.

Predavanja su održana u prostoru Muzeju Staroga Grada, a održala ih je instruktorica terapijskog jahanja i škole jahanja te studentica medicine Petra Markuš. Mladi volonteri su stekli sva potrebna znanja o konjima, opremi, osnovama veterine i jahanja te o invaliditetu, medicinskim sindromima i poteškoćama u razvoju djece. Također, kao zaključna cjelina, obrađena je tema o terapijskom jahanju te individualiziranim planovima provođenje terapije pomoću konja ovisno o vrsti invaliditeta s ciljem stvaranja što pozitivnijeg ishoda na jahača.

Foto: djurdjevac.hr

Nakon odrađenog teorijskog dijela, volonteri su odradili praktične vježbe vezane za rad s konjima te su se okušali u jahanju.

Podsjećam da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade odobrilo konjičkom klubu Đurđevački graničari bespovratna sredstva u vrijednosti 62.000 kuna za projekt pod nazivom Na krilima konja. Dobivena sredstva će se iskoristiti za kupnju konja koji je prihvatljiviji za programe terapijskog jahanja. Osim toga, projekt obuhvaća izradu rampe za pojahivanje koja je neophodna u radu s osobama s poteškoćama. Također će se iz projekta financirati specijalizirana oprema za konje koja je prilagođena za korisnike terapijskog jahanja te promotivni sadržaji da se skrene pozornost na dobrobiti koje pruža jahanje. Program terapijskog jahanja provedbom projekta postaje u potpunosti besplatan za korisnike što uvelike olakšava financijsku situaciju istih.