Odluka odvjetništva

Vozač koji je usmrtio pješakinju i pobjegao ostao na slobodi, privremeno su mu oduzeli vozačku

On je 19. siječnja u 19.25 udario automobilom pješakinju koja je podlegla ozljedama, a zatim se udaljio s mjesta nesreće.

17:00h
0
Foto: eMedjimurje.hr

Vozač koji je usmrtio pješakinju na cesti između Orehovice i Šemovca prošao je prvo ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

On je 19. siječnja u 19.25 udario automobilom pješakinju koja je podlegla ozljedama, a zatim se udaljio s mjesta nesreće.

– Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 19. siječnja 2019. oko 19,25 sati na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja se nalazila na kolniku i preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće – kažu iz Županijskog državnog odvjetništva.

Odvjetništvo mu nije odredilo boravak u istražnom zatvoru, već mu je samo privremeno oduzelo vozačku dozvolu.

– Državno odvjetništvo odredilo je 58-godišnjaku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom na temelju zakonom propisane obavezne primjene blaže mjere umjesto istražnog zatvora, kojom se ostvaruje svrha otklanjanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu – navode oni.

čitam...
Loading...