cestovno-pružni prijelaz

Vozač kombija može slaviti drugi rođendan! Bio je pod utjecajem alkohola, a svojim je kombijem zaustavio vlak koji ga je gurao po pruzi

Vlak je osobno vozilo silinom udara gurao, nakon čega se nedaleko zaustavio.

09:26h
0
Foto: čitatelj

Jučer smo pisali kako je u Donjem Kućanu, mjestu pored Varaždina, vlak naletio na teretno vozilo, a policija je upravo izvijestila o detaljima nesreće u kojoj je ozlijeđen vozač kombija.

Prema službenim informacijama, kombi je vozio 54-godišnji muškarac koji je u to vrijeme bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg i nije koristio sigurnosni pojas.

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojoj nema uređaja za zatvaranje prometa, niti uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, započeo je prelaziti prugu bez da se zaustavio i uvjerio se da to može učiniti na siguran način.

Tom je prilikom u desni bočni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udario teretni vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin – Koprivnica. Vlak je osobno vozilo silinom udara gurao nakon čega se nedaleko zaustavio.

Vozač teretnog kombi vozila je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će mu se okvalificirati naknadno.