Utvrđene okolnosti

Vozač Porschea (37) skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 64-godišnjak

14:09h
0
prometna lu  mg
S mjesta nesreće // Foto: Matija Gudlin

Nakon provedenog očevida varaždinska policija utvrdila je okolnosti kobne nesreće na ludbreškoj zaobilaznici u kojoj je smrtno stradao vozač, dok je drugi vozač teško ozlijeđen.

Vozač (37) upravljao je Porscheom državnom cestom iz smjera Koprivnice prema Varaždinu.

Po izlasku iz blagog desnog zavoja, zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na kolniku, vozilom je prešao na lijevu prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera.

Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 64-godišnjak.

Udareno je vozilo od siline udara odbačeno u desni cestovni jarak te je 64-godišnjak smrtno stradao. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Antunu Sobočancu iz Svetog Petra.

Vozaču Porschea je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su mu ozljede okvalificirane kao teže.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu, koja je obavila očevid uz stručnu pomoć policijskih službenika i prometnog vještaka. Također je odredila obdukciju preminulog.

Za vrijeme trajanja očevida, do 13.40 sati, navedena dionica državne ceste bila je zatvorena te se promet odvijao obilazno uz regulaciju policijskih službenika.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW