12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vozači oprez // Danas i u subotu pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača
V

Ne propustite

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke su izvijestili kako su u razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka 2014. Godine zabilježene 104 prometne nesreće, od čega 30 nesreća s ozlijeđenim osobama i 74 s materijalnom štetom.

U ovim je nesrećama sudjelovalo 255 sudionika, od kojih je šest sudionika teže, a 36 sudionika lakše ozlijeđeno.

– Od 255 sudionika, njih 26 ili 10 posto je imalo alkohol u organizmu. Pod utjecajem alkohola bila su 24 vozača, 21 vozač osobnog automobila, jedan teretnog automobila te dva vozača traktora. Ovi vozači čine 15 posto ukupnog broja vozača. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom, odnosno ukupno 23 nesreće, što čini 22 posto ukupnog broja prometnih nesreća – istaknuo je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

Tom je prilikom i najavio pojačan nadzor vozača pod utjecajem alkohola. Naime, kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u petak i subotu, 21. i 22. ožujka, Policijska uprava koprivničko-križevačka će provoditi spomenuti pojačan nadzor.

Tijekom njegovog provođenja, vršit će se i testiranje vozača na prisutnost droga u organizmu, a osim prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici sankcionirat će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×