spriječavanje nesreća

VOZAČI OPREZ Policija ovoga vikenda provodi pojačan nadzor prometa!

Tijekom preventivne akcije naglasak će biti na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače i vozače mopeda i motocikala.

12:58h
0
Foto: djurdjevac.hr

Tijekom prva dva vikenda u kolovozu 2020. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Istovremeno, sankcioniran je 401 prometni prekršaj od čega 208 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila, 56 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisno korištenje mobitela.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka do ponedjeljka provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača, vozača mopeda, motocikala i bicikala te nadzor recidivista.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u njima, poglavito tijekom vikenda odnosno radi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometuj, na području Policijske uprave će se u petak provesti preventivna akcija „Budimo odgovorni u prometu“.

Tijekom preventivne akcije naglasak će biti na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače i vozače mopeda i motocikala.

Policijski službenici će građanima koji će tijekom akcije biti zatečeni u činjenju prekršaja uručivati letke i ukazati im na posljedice kršenja prometnih propisa i važnosti poštivanja prometnih propisa, dok će građane koji će poštivati prometne propise nagraditi prigodnim promidžbenim materijalima.

Ukoliko se tijekom akcije utvrdi koji od najtežih prometnih prekršaja, isti će se sankcionirati.

čitam...