17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREVENTIVNO-REPRESIVNO

VOZAČI, OPREZ Policija za naredni vikend priprema opsežnu akciju, posebno će se fokusirati na dvije stvari
V

Koprivničko-križevačka policija nabrojila je, ujedno, savjete za sigurno sudjelovanje u prometu. Možete ih vidjeti u okviru.

Ne propustite

Policijska uprava koprivničko-križevačka naredni će vikend, od 25. do 28. lipnja, na području županije provoditi pojačani nadzor prometa. Usto, koprivnička policija preventivno-represivnom akcijom nadzora fokusirat će se na alkoholiziranost vozača te na mlade vozače.

Naveli su i što će sve nadzirati, a to je: upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzor brzine kretanja vozila, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, korištenje mobitela, mladi vozači i recidivisti te nadzor vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora.

Koprivničko-križevačka policija nabrojila je, ujedno, savjete za sigurno sudjelovanje u prometu. Možete ih vidjeti u okviru.

Savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu:

– vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.
– ističemo da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima, ali i prilikom skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu.
– naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima.
– prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.
– na poseban oprez pozivamo mlade vozače i vozače starije životne dobi, da obrate pozornost na postavljenu prometnu signalizaciju i vode računa o održavanju sigurnosnog razmaka u odnosu na druge sudionike u prometu. Na vozače i putnike u vozilima apeliramo da koriste sigurnosne pojaseve.
– ukoliko se u vozilu nalaze djeca, iste pravilno smjestite u autosjedalicu, a veća djeca obavezno moraju koristiti sigurnosni pojas. Dodatno im osigurajte zaštitu od sunca i vrućine stavljanjem sjenila na prozore te ih nikako ne ostavljajte same u vozilima jer se temperatura u vozilu brzo povećava.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Trenutak nepažnje u Reki

Kombijem 26-godišnjak “naguzio” drugi kombi, oba vozača ozlijeđena

Lake tjelesne ozljede dvojice vozača epilog su jučerašnje prometne nesreće u Reki u kojoj su se sudarila dva kombija. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×