POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Vozio s toliko nevjerojatnim promilima da mu je policija oduzela automobil

Vozaču je od 1. kolovoza 2019. do 17. prosinca 2020. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva put pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj.

14:14h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Nevjerojatnog vozača zaustavila je policija jučer, u četvrtak, u 16.30 sati, u Kuzmincu.


Riječ je o 65 – godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom Fiat Punto pod utjecajem alkohola od 3,02 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta.

Osim toga vozio je i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač je upravljao vozilom kojem je istekla prometna dozvola i nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti, odnosno upravljao je vozilom koje je odjavljeno. Vozač je uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika u putni kanal te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Kako je vozaču od 1. kolovoza 2019. g. do 17. prosinca 2020. g. ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja dostaviti će se sudu redovnim putem te će sud u propisanom roku odlučiti o privremeno oduzetom vozilu.

čitam...