REKORDERI VIKENDA

Vozio suludih 143 kilometara na sat, a mrtav pijan biciklist se zaletio u auto

Sankcionirano je 176 prometnih prekršaja.

15:16h
0
Ilustracija // Twenty20

Protekli vikend na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je osam prometnih nesreća čiji su uzroci bili brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, stoji u objavi podravsko-prigorske policije.


Sankcionirano je, navode, 176 prometnih prekršaja od njega 16 otpada na vožnju pod utjecajem alkohola, a 96 na prekoračenje dopuštene brzine. Ponovno su, kao i svakoga ponedjeljka, objavljeni rekorderi vikenda.

Najveća brzina na županijskom području postavljena je u petak oko 9 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici. Prometni znak ondje pokazuje ograničenje od 70 kilometara na sat, no jedan je vozač stisnuo gas svojega automobila do 143 kilometra na sat.

Istoga dana, ali oko 16 sati, na raskrižju Kolodvorske i Ulice Ante Starčevića u Koprivnici, 22-godišnji biciklist bio je pod utjecajem alkohola od 2,74 promila. Prilikom nepropisnog uključivanja u promet, izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Smješten je u posebnu policijsku prostoriju do otrježnjenja.

čitam...