20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
problemi na kalniku

Vraća se Kešer? Đurec zbog brojnih prijava i brutalne ‘selske’ politike podnio ostavku, Kešer ga usporedio s preminulim papom: Shvatio je da se ne može nositi s izazovima
V

U ovih skoro dvije godine bile su dvije prijave pravobraniteljici za djecu, dvije prijave inspekciji zaštite okoliša, dvije prijave građevinskoj inspekciji, dvije prijave kriminalističkoj policiji te četiri prijave povjerenstvu za sukob interesa, priopćio je Đurec

Ne propustite

Načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec, koji je na posljednjim lokalnim izborima, održanima 2021. godine, osvojio vlast kao nezavisni kandidat, jučer je podnio ostavku na načelničku dužnost. Kao razloge navodi zdravstvene probleme koji su, kako je priopćio, rezultat rješavanja nagomilanih problema u Općini, a koji su počeli zajedno s mandatom općinskog načelnika.

Spomenuo je da je radi dužnosti općinskog načelnika zapostavio svoj primarni posao u Novom Marofu na kojem ostvaruje plaću i mora odrađivati puno radno vrijeme. Ističe i česte neosnovane prijave raznim inspekcijama, koje su mu izazvale dodatni stres. Smatra da je odgovoran i savjestan kao građanin pa tako i općinski načelnik.

– U ovih skoro dvije godine bile su dvije prijave pravobraniteljici za djecu, dvije prijave inspekciji zaštite okoliša, dvije prijave građevinskoj inspekciji, dvije prijave kriminalističkoj policiji te četiri prijave povjerenstvu za sukob interesa. Procijenite sami je li toliki broj prijava normalan za funkciju načelnika najmanje Općine u Županiji – priopćio je Đurec.

Đurec podnio ostavku
Kruno Đurec // Foto: Facebok

Ističe kako je dužnost općinskog načelnika prije svega časna funkcija, da se pojedinac stavi u funkciju javnog servisa temeljenog na poštenju i dobrim namjerama.

– Nažalost, na vlastitom primjeru doživio sam brutalnost lokalne ‘selske’ politike, odnosno u ovom slučaju predstavnike Općinske organizacije SDP-a koji konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama blate moj rad i ime – napomenuo je sada već bivši načelnik.

Za komentar smo tražili Mladena Kešera, kandidata za župana na posljednjim lokalnim izborima i dugogodišnjeg načelnika Općine Kalnik.

– Kruno je napisao zbog čega je dao ostavku i ja mu želim da brzo ozdravi. Mogu ga usporediti s jednim od najvećih papa, upravo preminulim Benediktom XVI koji kad je shvatio da ne može odgovoriti izazovima funkcije, to je ponizno priznao pred Bogom i ljudima, stoga pohvaljujem njegov čin. Kruno je shvatio koje sve zahtjeve pretpostavlja obnašanje časne dužnosti načelnika jedne male općine Kalnik i da on u okviru svojih kompetencija ne može ispuniti očekivanja stanovnika te je časno istupio i postupio – kazao nam je Kešer.

Županijaska skupština
Foto: Ivan Balija

Time je, ističe, skratio izgubljeno vrijeme koje bi trajalo nastavkom agonije te je dao priliku biračima da uzmu sudbinu svojeg vjekovnog prebivališta u svoje ruke i da ponovno otvore razvojne progresivne perspektive.

– Povjeravajući vlast onima koji će ubrzano nadoknaditi ovo zaostajanje u razvoju i napretku te koji će pokrenuti i ispuniti razvojni ciklus Kalnika kako bi dostigao i prestigao općine i gradove u svom okruženju. U proteklom vremenu otvorile su se mogućnosti koje ćemo uz izniman napor aktivirati i dostići ciljeve koji bi bili ispunjeni da nije bilo ovog izleta u pustinju… Ne prigovaram nikome, što je bilo, bilo je – napominje i ističe.

– Računamo na povjerenje ljudi koje nismo nikada iznevjerili, biblijski rečeno i Izraelci su trpjeli iskušenje lutajući 40 godina pustinjom dok konačno nisu došli u obećanu zemlju. Još jednom izražavam suosjećanje i želim da Kruno ozdravi i dalje nastavi pomagati Općini Kalnik. Vidjet ćemo što će se događati kroz neko vrijeme. Kad se raspišu novi izbori, tada će stranka donijeti odluku o tome tko će biti kandidat za općinskog načelnika – kazao nam je Kešer.

Napominje i da ovog trenutka ne bi htio razgovarati o mogućoj kandidaturi, jer smatra da je to preuranjeno.

– Sve će se jako brzo odvijati tako da ćete biti o tome informirani – kazao nam je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rifovi revolucije

U Kino Velebit dolazi film koji je osvojio publiku diljem svijeta, stiže i autor na projekciju

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Koprivnicu. Film je nastao u Varaždinu, u kooprodukciji udruge Trash i udruge Rebl...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×