crna subota

Vremešna Mađarica skrivila prometnu na jednom od najgorih koprivničkih križanja, diljem županije čak šest nesreća

Policija je imala pune ruke posla diljem podravsko-prigorskih prometnica

11:59h
0
Foto: Ivan Balija
Ilistracija // Foto: Ivan Balija

Na jednom od najfrekventnijih, ali i vozačima najnepreglednijih križanja u Koprivnici, onom kod željezničkog prijelaza prema Koprivničkom Ivancu, jučer se dogodila još jedna nesreća. Na sreću, samo s lakšom tjelesnom ozljedom, a materijalna šteta se podrazumijeva.

Zanimljivo, nesreću je oko podneva skrivila 62-godišnja vozačica iz Mađarske, koja je oduzela prednost automobilu koprivničkih registarskih oznaka, kojim je, pak, upravljala 21-godišnja djevojka. Automatski je došlo do sudara, a ozlijede nisu zadobile vozačice, već 38-godišnja putnica iz automobila kojim je upravljala Mađarica.

Stranoj državljanki tom je prilikom naplaćena novčana kazna, koju je odmah i pokrila.

Inače, policija je tijekom jučerašnjeg dana imala pune ruke posla, jer je zabilježeno čak šest prometnih nezgoda na podravsko-prigorskim cestama. Osim ove i one u Križevcima u kojoj je nastradao alkoholizirani biciklista, a o čemu smo pisali ovdje, sve ostale, na sreću, bile su samo s materijalnim posljedicama.

Na cesti Hampovica-Šemovci, 28-godišnji vozač teretnim je vozilom, zbog nepropisne vožnje u nazad, udario u prednji dio osobnog automobila,kojim je upravljao 48-godišnji vozač. Vozaču teretnjaka naplaćena je novčana kazna.

Praktički u isto vrijeme veselo je i bilo i u Koprivnici, točnije Ulici ivana Mažuranića. Tamo je 43-godišnjak pod laganim utjecajem alkohola (0,69 promila) sletio s kolnika i udario u prometni znak. Pobjegao je s mjesta nesreće, ali je naknadno pronađen i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Tri sata kasnije do sudara je došlo i u Velikom Otoku. Tamo su se kresnula dvojica 46-godišnjaka, a krivac je bio onoj u osobnom automobilu, koji je oduzeo prednost teretnom vozilu. Brzina nije bila velika pa nije bilo ni povrijeđenih, a protiv krivca je pokrenut postupak.

Posljednja prometna evidentirana je u Finčevcu, nedaleko Sv. Petra Orehovec. Tamo su se retrovizorima “pozdravili” 63-godišnjak i 35-godišnjak, s time da je ovaj stariji bio krivac, jer se nepropisno kretao. Zbog toga je zaradio prijavu, baš kao i njegovi prethodnici iz Velikog Otoka i Koprivnice.