11 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
žalba

Vrhovni sud ‘poduplao’ zatvorsku kaznu poznatom poduzetniku Draženu Karlovčanu jer je ženi prodao nekretnine po manjoj cijeni
V

Osuđen je na godinu dana zatvora, a sad je Vrhovni sud prihvatio žalbu tužilaštva i preinačio presudu na trajanje od dvije godine. 

Ne propustite

Dražen Karlovčan (50) ide u zatvor na dvije godine, odredio je Vrhovni sud Republike Hrvatske. Kako navodi Općinsko državno odvjetništvo bez otkrivanja identiteta, usvojena je žalba ŽDO-a u Varaždinu zbog prvotne izrečene kazne hrvatskom državljaninu rođenom 1970.

Danica piše da se radi o Draženu Karlovčanu iz Đurđevca, vlasniku nekadašnjeg Pučkog učilišta u Koprivnici i Autoškole Volan, poznatiji iz velike afere Stop u kojoj je oslobođen jer su tajne mjere proglašene nezakonitima.

Prvostupanjska presuda donesena još 2010. godine proglasila ga je krivim jer je ‘kao direktor trgovačkog društva sklopio darovni ugovor sa svojom tada 25-godišnjom izvanbračnom suprugom kojim joj je društvo darovalo svoje nekretnine vrijedne više od 2.600.000,00 kuna te dogovorio s njom da će ona zauzvrat otplatiti kredit društva i platiti ostale dugove društva, iako je znao da je vrijednost darovanih nekretnina znatno veća od ukupnih dugovanja društva’.

Ukratko, prodao joj je nekretnine u puno manjoj vrijednosti i tako joj pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu više od 1,67 milijuna kuna. Za to je osuđen na godinu dana zatvora, a sad je Vrhovni sud prihvatio žalbu tužilaštva i preinačio presudu na trajanje od dvije godine.

U obrazloženju navode kako je izrečena kazna preblaga s obzirom na visinu pribavljene protupravne imovinske koristi i činjenicu da je 50-godišnjak višestruko osuđivana osoba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×