6.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Vrijedna donacija // Obitelj pokojnog Borisa Šprema Gradu Koprivnici donirala 149 njegovih knjiga
V

Ne propustite

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora rođen je 1956. u Koprivničkim Bregima, a preminuo je 2012. godine u SAD-u. Posmrtno je odlikovan Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom.

Grad Koprivnica danas je primio vrijednu donaciju. Udovica pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, Jasenka Šprem, koprivničkoj gradonačelnici Vesni Želježnjak danas je uručila njegovu privatnu zbirku knjiga, ukupno 149 naslova.

– Htjela bih da vam zbirka koristi. On je želio to u penziji čitati. Ne mogu reći da mi nije bilo teško odvojiti se, evo dvije i pol godine čekam da napravim taj zadatak. Vjerujem da bi on najviše volio da to bude tu i da nekome koristi – kazala je Špremova udovica za Radio Dravu.

Boris Šprem rođen je 1956. u Koprivničkim Bregima, a preminuo je 2012. godine u SAD-u od maligne bolesti krvožilnog sustava. Bio je diplomirani pravnik, član SDP-a. Obnašao je brojne političke i druge odgovorne dužnosti, a predsjednikom Hrvatskog sabora imenovan je u sedmom sazivu. Bivši predsjednik Ivo Josipović posmrtno ga je odlikovao Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom.

Obitelj Borisa Šprema u koprivničkoj vijećnici prilikom predaje donacije knjiga Gradu Koprivnici // Foto: www.koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×