odluka gradskog vodstva

Za čipiranje pasa izdvojit će se 40.000 kuna, cilj je smanjiti broj lutalica, Rajn: Ako uzmete psa lutalicu, morate ga čipirati na sebe, a na Grad idu oni s javne površine

Na Grad će se čipirati samo oni psi koji se zateknu na javnoj površini, a potom će se odvesti u koprivnički azil jer imamo ugovor s Veterinarskom stanicom u Koprivnici. Ako netko psa lutalicu spasi, uzme u svoje dvorište, onda će ga morati čipirati na svoje ime, kazao je gradonačelnik Rajn. 

08:00h
0
Foto: Matija Gudlin

S ciljem smanjenja broja pasa lutalica te neidentificiranih pasa, Grad Križevci će na teret gradskog proračuna krenuti u prvo čipiranje.


Ono se i mora početi provoditi u skladu s odredbama novog zakona o zaštiti životinja. Za to će u gradskom proračunu biti osigurano 40.000.

– Smatramo da će to biti dovoljan iznos za početak. Cilj je da smanjimo pse lutalice po ulicama, da na ovaj način ipak potaknemo ljude da čipiraju – kazao je pročelnik Krešimir Brunović.

Tema je to o kojoj će se raspravljati i na sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj za idući tjedan. Na koji način će se to čipiranje provoditi, pojasnio je gradonačelnik Mario Rajn.

Mario Rajn // Foto: Matija Gudlin

– Imamo situacija da nas građani zovu jer u dvorištu imaju psa kojeg su našli na ulici i hrane ga, a onda žele da se pas čipira na Grad kao vlasnika, no to nije moguće. Po novome, komulani redar ima pravo ući u dvorište čovjeka i provjeriti je li životinja čipirana. Dakle, na Grad će se čipirati samo oni psi koji se zateknu na javnoj površini, a potom će se odvesti u koprivnički azil jer imamo ugovor s Veterinarskom stanicom u Koprivnici. Ako netko psa lutalicu spasi, uzme u svoje dvorište, onda će ga morati čipirati na svoje ime – kazao je gradonačelnik Rajn.

Naknadno će biti poznato s koliko će novaca Grad točno svakom vlasniku sufinancirati čipiranje. Spomenimo i to da Gradovi Koprivnica i Đurđevac već dulje provode sufinanciranje čipiranja.

 

 

 

čitam...