7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za poboljšanje energetske efikasnosti Koprivničancima 1,2 milijuna kuna
Z

Ne propustite

Koprivnička Gradska uprava objavila je natječaj za poboljšanje mjera energetske efikasnosti u kućanstvima. Građani Koprivnice tako su dobili priliku za sufinanciranje zahvata kojima poboljšavaju energetsku efikasnost svojih domova.

Koji su to točno, rekao nam je viši stručni suradnik za održivi razvoj u koprivničkoj Gradskoj upravi, Nebojša Kalanj:

– Zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije na obiteljskim kućama. Druga mjera je poboljšanje toplinske zaštite zgrada, odnosno poboljšanje fasada obiteljskih kućanstava. Treća mjera je ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova, ako imate nekakav stari plinski sustav koji treba zamijeniti, ovo je isto mjera kojom se to može napraviti. Četvrta mjera koja se sufinancira su rekuperatori – strojevi koji se koriste kod funkcioniranja niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Koprivničkim je građanima, kaže Kalanj, za ovu mjeru na raspolaganju 1.242.000,00 kuna od kojih Grad iz svog proračuna daje 250.000,00 a Fond za zaštitu okoliša 992.000,00. U planu je sufinanciranje polovice investicije poboljšanja energetske efikasnosti obiteljskih zgrada, a u maksimalnom iznosu do 37.500,00 kuna.

U obzir dolaze prihvatljivi troškovi nastali od dana objave natječaja, dakle od 18. lipnja, pa do njegova završetka 11. kolovoza. Tko je stekao pravo na subvenciju, nadležno povjerenstvo je dužno odlučiti u roku mjesec dana, dakle do 11. rujna.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×