12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predavanje Mateja Perkova

Za priče s marokanske ekspedicije tražilo se mjesto više
Z

Ne propustite

Svojim je nadahnutim pričama svima proširio saznanja o ljudima, običajima i prirodnim ljepotama Maroka.

Koprivničanac Matej Perkov, hrvatski putopisac i visokogorac iz HPD Kapela Zagreb, u srijedu je održao je  zanimljivo putopisno predavanje From sea to summit – Morocco 2015.  U dvorani Stručno-znanstvenog odjela koprivničke Knjižnice Fran Galović, tražilo se mjesto više.

Slikovito i duhovito govorio je o ovoj svojoj najnovijoj ekspediciji na koju se uputio sam, u ožujku 2015. godine. Proveo je mjesec dana u Africi s namjerom da ispenje najviši vrh planine Atlas, Jbel Toubkal visok 4167 metara, krenuvši od razine mora.

Matej Perkov // Foto: Koprivnica.hr
Matej Perkov // Foto: Koprivnica.hr

U sat i pol dugom predavanju Matej je uz slajdove pričao o pješačenju od pješčanih plaža Atlantskog oceana do vrhova okovanih snijegom i ledom. Osim planine Atlas na kojoj se popeo na šest vrhova koji visinom nadmašuju 4000 metara i osam nešto nižih, ali vrlo izazovnih 3-tisućnjaka, posjetio je slikovite marokanske gradove Marrakesh, Essaouiru, Rabat i Casablancu.

From sea to summit – Morocco 2015 prva je hrvatska ekspedicija u kojoj je penjač osvojio neki poznatiji svjetski vrh krenuvši od razine mora. Svojom sat i pol dugom pričom o najvećem planinarskom podvigu u Hrvatskoj u 2015. godini Matej je i ovog puta uspio zadržati pozornost svih prisutnih. Svojim je nadahnutim pričama svima proširio saznanja o ljudima, običajima i prirodnim ljepotama Maroka.

Njegov pothvat popratila je i marokanska televizija te marokansko ministarstvo turizma, a podršku su mu pružila i veleposlastva – Hrvatske u Maroku i Kraljevine Maroko u Hrvatskoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×