7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GODINA ČITANJA

Za promicanje čitanja u međunarodnom eTwinning projektu dobili nacionalnu oznaku kvalitete
Z

Središnja aktivnost projekta bila je predstavljanje odabranog pjesnika ili pisca i čitanje njihovih djela.

Ne propustite

Početkom nastavne godine završen je međunarodni eTwinning projekt “LEARN – Languages are Easy with Active Reading and Narration” u kojem su sudjelovali učenici 1. B razreda Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica i učenici koji su pohađala dodatnu nastavu engleskog jezika Osnovne škole “Braća Radić” iz Koprivnice. Navedeni projekt u listopadu je primio eTwinning nacionalnu oznaku kvalitete za provedene aktivnosti.

Ciljevi projekta vezani su za promicanje čitanja kao nezamjenjive metode učenja jezika. S obzirom na to da je 2021. proglašena godinom čitanja u Republici Hrvatskoj, provođenje projekta nadovezuje se na druge događaje kojima se potiče čitanje. Također, zbog nemogućnosti provođenja projektnih aktivnosti koje uključuju putovanja učenika i nastavnika, eTwinning projektom sudionici su se mogli povezati, komunicirati i razvijati svoje digitalne vještine s vršnjacima iz europskih zemalja. Učenici zemalja sudionica predstavili su sebe i svoju školu, svladali “netiquette” – pravila uljudnog ponašanja na Internetu te osmislili i odabrali projektni logo. Video pozivima upoznali su se s učenicima iz drugih zemalja i saznali više o njihovom načinu života te njihovim stavovima prema čitanju.

Središnja aktivnost projekta bila je predstavljanje odabranog pjesnika ili pisca i čitanje njihovih djela naglas te objava zbirke prezentacija i snimki čitanja na portalu za učenike i nastavnike Europske unije – eTwinning.

Projekt su osmislili nastavnici škola iz Hrvatske, Španjolske, Latvije, Poljske, Turske i Italije, a koordinatorice za hrvatske škole bile su nastavnice Martina Grgac i Ana Jelić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×