19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
proširili krug

Za svaku pohvalu! Snizili prag godina onih koji će dobiti uskrsnice, kažu da su poslušali građane koji su ukazali na neravnopravnost
Z

Prag su snizili sa 65 na 60 godina, a uskrsnice u iznosu od 30 eura dobit će oni koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca i prihode do 340 eura mjesečno

Ne propustite

Bliži se vrijeme uskrsnih blagdana, a Grad Đurđevac će i ove godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života.

Tako je odlučeno na održanoj sjednici Gradskog vijeća, a vijećnici su ovu odluku jednoglasno podržali. Ove godine proširio se krug onih koji će primiti uskrsnice, što je pojasnio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Po prvi puta dodani su korisnici prava na invalidsku mirovinu i prijedlog je da se snizi prag godina za umirovljenike sa 65 na 60 godina – rekao je Janči.

Napomenuo je da je iznos zaokružen u eurima i to u korist korisnika.

– Odobravamo sredstva za pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima starijima od 60 godina te korisnicima prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života koji imaju prebivalište na području Grada Đurđevca i prihode do 340 eura mjesečno i to u iznosu od 30 eura – dodao je Janči.

Gradsko vijeće
Foto: Ivan Balija

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković istaknuo je da su izmjenom i spuštanjem dobne granice za dobivanje uskrsnice obuhvatili sve potrebite građane.

– Moram naglasiti da su prijedlog dali sami građani koji su nam ukazali na neravnopravnost u položaju mlađih umirovljenika s manjim primanjima koji su u mirovini zapravo po osnovi invalidske mirovine – rekao je Lacković.

Prijave za uskrsnice zaprimaju se putem mail-a racunovodstvo@djurdjevac.hr ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja na popunjenom obrascu. Uz to, potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice
račun za isplatu, kopiju zadnjeg odreska od mirovine te zahtjev, odnosno obrazac koji se može preuzeti na stranicama Grada i kod portira na ulazu u zgradu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posjet prijateljskoj općini

Darko Sobota i Ivan Patačko gostovali na obilježavanju Dana općine Podstrana

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kloštar, Darko Sobota te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko sa suradnicima su proteklog vikenda...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×