15.7 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za vikend iz prometa isključeno 15 vozača
Z

Ne propustite

Koprivničko-križevačka policija je u proteklom tjednu zabilježila 18 prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i 17 s  materijalnom štetom. Nije bilo teških tjelesnih ozljeda, dok je jedan putnik zadobio lake tjelesne ozljede.

 

U razdoblju vikenda, od 2. do 5. siječnja, policijski službenici su u nadzoru prometa sankcionirali ukupno 107 prometnih prekršaja, od čega 27 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), dva upravljanja u vrijeme zabrane, šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima te 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Iz prometa je isključeno 15 vozača i deset vozila. Osam osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Od toga su tri vozača višestruki recidivisti u prometu uhićeni i dovedeni Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Zabilježena su i dva kaznena djela ‘Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude’, što je novost iz izmijenjenog i dopunjenog članka 308. Kaznenog zakona, a koji je stupio na snagu sa 1. siječnja 2009. godine. Ovim novim kaznenim djelom predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine za vozača koji upravlja motornim vozilom, ako je prema njemu primijenjena sigurnosna mjera ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Dana 3. siječnja 2009. godine u 13.40 sati u Sv. I. Žabno zatečen je 50-godišnji vozač kako upravlja traktorom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Prvi je dan jeseni: Ove čudne stvari o njoj sigurno niste znali

Ljeto je službeno završilo! Prvi je dan jeseni! Stigla je najavljena promjena vremena sa zahlađenjem i kišom. Diljem svijeta obilježava...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti