17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zabilježen pad broja prometnih nesreća, ali i rast broja nastradalih osoba
Z

Ne propustite

Na redovnoj konferenciji za novinare koja je u srijedu održana u prostorijama Policijske postaje Koprivnica, glasnogovornik policije Dražen Laljek iznio je statističke podatke o stanju sigurnosti u veljači.

Tako je prošlog mjeseca na području županije zabilježeno 108 kaznenih djela, što je u odnosu na siječanj smanjenje za 12 djela ili 10%. Najviše kaznenih djela zabilježeno je u segmetnu općeg kriminaliteta, a od težih djela možemo izdvojiti kazneno djelo ubojstva koje se dogodilo u šumi u blizini Križevaca. 

Što se tiče prometnih nesreća zabilježen je njihov pad, ali se zato povećao broj stradalih osoba u nesrećama. U veljači je evidentirana 51 prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok je 17 njih ozlijeđeno. Ukupno je nastradalo 27 osoba, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine povećanje za čak 50%. Pod utjecajem alkohola evidentirano je nešto manje od 17% sudionika u nesrećama. Inače, policija je u veljači provela 12 preventivno-represivnih akcija u kojima je iz prometa isključeno 184 vozača i 50 vozila, a oduzete su 124 vozačke dozvole.

Broj prekršaja protiv javnog reda i mira u stalnom je padu tako da je tijekom veljače zabilježeno tek 35 takvih prekršaja, a valja naglasiti kako je svaki drugi prekršaj zabilježen pod utjecajem alkohola.

Alkoholiziranost vozača postaje sve veći problem

Konferenciji je nazočila i policijska djelatnica Mirela Škvorc koja je upozorila na sve veći broj vozača pod utjecajem alkohola koji su u posljednje vrijeme uhvaćeni za volanom.

– U odnosu na prva dva mjeseca 2010. godine, broj alkohliziranih sudionika prometnih nesreća povećan je za gotovo 15%, a zabrinjava činjenica da alkoholizirani vozači čine 23,3% ukupnog broja vozača koji su sudjelovali u nesrećama. Alkohol je zabilježen u 37 prometnih nesreća , od toga su tri bile s poginulim osobama i 13 s povrijeđenim – kazala je Mirela Škvorc te nadodala da je u prva dva mjeseca u posebnu prostoriju smješteno 128 alkoholiziranih vozača, od čega je njih 66 bilo uhićeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×