18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Našao se s Plenkovićem i Petrovom

ZADNJI POKUŠAJI Pred samu skupštinu dioničara na kojoj se odlučuje o Mršićevoj glavi, stigli sjajni rezultati poslovanja za prošlu godinu
Z

U tijeku je poslovna bura, a da se Mršić svim sredstvima bori za svoju poziciju, govore neslužbeni podaci da je ovih dana bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem, ali i prvim čovjekom Mosta Božom Petrovom.

Ne propustite

I dok se u Podravki sprema skupština dioničara koja počinje za nepunih pola sata, a na kojoj će u Nadzorni odbor biti predloženi novi članovi, nenaklonjeni šefu uprave Zvonimiru Mršiću, iz Podravke stižu rezultati poslovanja za prošlu godinu.

Lagali bi kad bi rekli da rezultati nisu dobri, no hoće li to Mršića zadržati na čelnoj poziciji, teško je reći. U tijeku je poslovna bura, a da se Mršić svim sredstvima bori za svoju poziciju, govore neslužbeni podaci da je ovih dana bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem, ali i prvim čovjekom Mosta Božom Petrovom. Što su dogovorili i jesu li uopće nešto dogovorili nije poznato, no ono što je poznato su rezultati poslovanja.

Podravka je naime u protekloj godini ostvarila prihod od prodaje u iznosu od  4.185,5 milijuna kuna što predstavlja rast od 15,4 posto, što u priopćenju navode kao glavno obilježje nerevidiranih rezultata poslovanja Grupe Podravka.

Rezutate koji su danas simbolično pušteni u javnost, na svojoj sjednici je utvrdila grupa Podravka.

Ističu rast rast neto dobiti 54,7 posto, bez utjecaja jednokratnog konsolidacijskog efekta Žita d.d. i odgođenog poreznog prihoda Belupa u 2015. godini.

Novčani tok iz poslovnih aktivnosti bio je 476,7 milijuna kuna i predstavlja povećanje od 202,5 milijuna kuna, što je uz povoljne uvjeti kreditiranja omogućilo nastavak investiranja u nove tvornice Belupa te razvoj novih segmenata poslovanja i tržišta.

Kapitalna ulaganja u nove tvornice i modernizaciju proizvodnje iznosila su značajnih 594,2 milijuna kuna, što je rast od 2.2 puta u odnosu na prethodnu godinu.

Zabilježen je rast prihoda na stranim tržištima, a najviši rast  bilježi Regija Rusija, ZND i Baltik – 35,8 posto.

Istaknuto je i refinanciranje uz najnižu kamatnu stopu u regiji.

– Protekle godine po prvi puta grupa Podravka ostvarila je prihod od prodaje veći od 4 milijarde kuna kojem je značajan doprinos dala uspješna prva godina integracije Žita Godinu ćemo pamtiti i po isplati dividende prvi puta nakon deset godina u iznosu od 7,00 kuna po dionici – rekao je Zvonimir Mršić

Dodao je kako je to bila  godina velikih iskoraka Podravke u nove segmente poslovanja kao što je Food Solution uz inovacije u segmentima Prehrane i Farmaceutike.

Lansirali smo brojne inovacije poznatih brandova u hrani te nove lijekove u kategorijama receptnih i bezreceptnih lijekova Belupa. Započeli smo kreiranje nove poslovne divizije Nutraceutika koja koristi sinergijski efekt iz dvaju baznih segmenata hrane i lijekova. Tržištu smo ponudili Nutrixa novu enteralna hrana kao prve proizvode – napomenuo je on.

Tijekom 2016. godine nastavljena je daljnja internacionalizacija poslovanja uz ubrzanje započetih aktivnosti vezanih uz iskorak Podravke na tržišta Bliskog Istoka, Afrike i Kine.

Ujedno, Belupo je pred dovršetkom investicijskog ciklusa od 500 milijuna kuna.

– Uprava Podravke izradila je novi petogodišnji plan s jasnom ambicijom udvostručenja prihoda Podravke do 2021. godine  – zaključio je Zvonimir Mršić prilikom objave nerevidiranih rezultata poslovanja za 2016. godinu.

U 2016. cijena dionica Podravke s rastom od 13,0 posto pratila je rast domaćih dioničkih indeksa Crobex i Crobex10 koji su pojedinačno rasli 18,1 posto i 17,1 posto.

Priopćenje iz Podravke_Rezultati poslovanja Grupe Podravka za 2016. godinu

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×