9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ĐELEKOVČANI SLAVE

Zagrepčanka Tihana Kuljiš hrabro preuzela ambulantu s 1500 pacijenata: Ovdje imam prijatelje, volim ovaj kraj i mentalitet ljudi, a na novce nisam ni računala
Z

Za sada svaki dan putuje na posao automobilom iz Zagreba. Putovanje joj nije problem.

Ne propustite

Pred desetak dana pisali smo o problemu nedostatka liječnika obiteljske medicine s kojim se susrela Općina Đelekovec. Kako bi ga riješili što prije, na općinskom vijeću su donijeli odluku, kao preventivnu mjeru, da će dolazak novog liječnika opće medicine podebljati s 30 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Baš kako se nadala đelekovečka načelnica Lara Samošćanec, problem su riješili u kratkom roku. Nakon objave našeg teksta vijest se proširila po nacionalnim medijima.

Mlada liječnica ubrzo se javila, a za njom je već prvi samostalni radni tjedan odrađen u đelekovečkoj ambulanti Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Ambulantu u Đelekovcu preuzela je mlada liječnica Tihana Kuljiš, inače Zagrepčanka, koja je upravo završila sa školovanjem na Medicinskom fakultetu, gdje je i prvi puta čula za oglas koji je na njihovu ustanovu stigao iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

– Bila sam zainteresirana već dulje vrijeme, želja mi je bila doći raditi tu negdje u ovaj kraj u obiteljsku medicinu. Istina, nisam mislila da će se to baš dogoditi odmah po završetku fakulteta, ali sretna sam da se tako odigralo i ja dobila priliku zamijeniti svoju kolegicu koja je otišla na specijalizaciju u Zagreb – rekla nam je liječnica koju smo posjetili u njenoj ambulanti.

Prvi dojmovi pozitivni

Prošli tjedan odradila je paralelno s dosadašnjom liječnicom od koje je preuzela i uhodanu medicinsku sestru.

– Prvi dojmovi su pozitivni, volim ovaj kraj i mentalitet ljudi, imam prijatelje ovdje i nije mi ništa strano. To su i bili glavni razlozi da sam došla. Pacijenti su mi do sada izrazili samo lijepu dobrodošlicu – veli liječnica koja je hrabro preuzela ambulantu s 1500 pacijenata.

Za sada svaki dan putuje na posao automobilom iz Zagreba. Putovanje joj nije problem.

Kolika joj je motivacija kod prihvaćanja poslovne prilike bio novčani dodatak od 30 tisuća kuna.

– Nisam ni računala da ću to dobiti, više mi znači što je općini stalo da na taj način ulaže i motivira nekoga na dolazak nego što mi ti novci nešto znače – rekla je mlada liječnica.

Da je pacijentima njen dolazak od velike važnosti potvrdilo nam se odmah pri izlasku iz ordinacije u čekaonicu ambulante, gdje je čekala Radmila Gašparić, njena pacijentica. Gospođa Gašparić došla je tek pozdraviti novu liječnicu i predstaviti se s obzirom na to da su jedna i druga iz Zagreba.

– Trebam doktoricu tek dva puta na mjesec, zbog recepta, nemam posebnih poteškoća. Šećeraš sam, ali bolest držim pod kontrolom. Inače sam iz Zagreba, ali otkako sam u mirovini sam prijavljena kod doktorice u Đelekovcu, odakle je bio moj sada pokojni suprug. Vidim da je doktorica super, čitala sam u novinama, gledala na televiziji i došla sam se malo pozdraviti – rekla nam je Radmila.

Radmila Gašparić došla je u srijedu pozdraviti mladu liječnicu // Foto: Sonja Badalić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×